Volg mij overal!

About me

Sinds 1995 houdt Bastiaan van Schaik (1969) zich bezig met professionele styling op het gebied van mode. Zijn levenslange diepe interesse in de mode en zeitgeist deden hem mid jaren negentig van de vorige eeuw besluiten om zich volledig in te zetten in het mooier maken van de mode wereld om zijn creatieve geest een platform te geven.

Na een tijdje als freelance stylist te hebben gewerkt in het binnen- en buitenland ging hij in 2000 aan de slag als fashion director voor het helaas ter ziele gegaan Avantgarde. Tien jaar lang was hij verantwoordelijk voor alle mode in het tijdschrift, bezocht alle grote modeweken over de hele wereld, werkte met de grootste topmodellen en liet de ontwerpen zien van de top designers zowel uit het binnen- als buitenland. 

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Avantgarde was hij twee keer gasthoofdredacteur bij de Luxury List en een jaar lang hoofdredacteur van Jackie Magazine.

In die jaren kwam ook tv om de hoek kijken. Het begon als lifestyle deskundige voor RTL Boulevard, gevolgd door Holland’s Next TopModel waar hij eerst twee seizoenen fungeerde als coach en daarna drie seizoenen als jurylid voor ‘Holland’s en Benelux’ Next Topmodel’ op RTL5. Op Net5 kreeg Bastiaan zijn eigen programma “Stylist van de Sterren’. Ook zat hij aan de desk bij Shownieuws als lifestyle deskundige en geeft hij nog regelmatig zijn deskundige mening over mode, zeitgeist en andere zaken vanaf menig rode loper.

Ook op het gebied van online media houdt van Schaik zich bezig. In 2007 begon hij al met een blog waarin hij verslag legde van de vele modefeestjes die hij afliep. Nu heeft hij zijn eigen site BastiaanvanSchaik.com met een gezond aantal unieke bezoekers per maand. Verder is hij natuurlijk te vinden op de meeste social media zoals Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest en Snapchat waar hij zijn ongeveer 65.000 volgers elke dag informeert over zijn bezigheden.

Schermafbeelding 2016-01-25 om 09.56.00

In 2009 showde hij samen met Allard Honigh onder de naam A+B een kleine capsule collectie op de Amsterdam Fashion Week die positief werd ontvangen. In 2011 volgde ook nog een twee seizoenen een armbandencollectie voor 

Naast optredens in verschillende tv programma’s zoals ‘Ik hou van Holland’, ‘Koffietijd’ en ‘Museumgasten’ was van Schaik in 2015 nog te zien in de avonturenprogramma’s ‘De Zeven Zeeën’ (BNN) en ‘In de ban van de Condor’ (EO).

Het is niet voor niets dat van Schaik door modekenners in Nederland gezien wordt als een waar mode icoon met zijn uitgebreide kennis over mode, stijl en smaak.

Op dit moment houd hij zich vooral bezig met styling voor zakelijke en privé klanten maar nog altijd met een scherp oog op wat er in de modesteden, online en op straat gebeurd. Daarnaast is zijn webserie ‘Kokkerellen met modellen’ te zien op makerschannel.com gebaseerd op het in 2009 gelijknamige gepubliceerde kookboek waarvoor hij de derde prijs kreeg op de Europese kookboek awards.

Voor het komende jaar stort de stylist zich in nieuwe projecten waaronder een kussenlijn in samenwerking met Madison, een 100% organische Egyptisch katoenen beddengoedlijn met Cotton Counts en een lijn vintage klassieke kledingstukken onder zijn eigen naam.

’Smaak kun je niet kopen. Stijl wel’ – Bastiaan van Schaik