Volg mij overal!
Fashion / 120318

FRESH! SUIT SUPPLY MAAKT BEZWAAR TEGEN CAMPAGNE VAN THE TAILORMATES

Suit Supply, de laatste dagen in het nieuws door de nieuwe campagne met zoenende mannen, dreigt nu met een kort geding tegen The TailorMates. The TailorMates, de maatpakkenspecialist, met een flagship store gevestigd op de Zuidas in Amsterdam, kan er de humor van inzien.

The TailorMates lanceerde onlangs een campagne met een knipoog: “LOOKING FOR A NEW SUIT SUPPLIER?”, wat zoveel betekent als: “BENT U OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE PAKKENLEVERANCIER?”. Suit Supply is verbolgen over deze slogan en deze uiting is ongeoorloofd en schadelijk, zo meent het bedrijf. Suit Supply claimt dat de nieuwe TailorMates campagne verwarring wekt bij het publiek door het gebruik van Suit Supplier, zij het verbasterd, in de headings te gebruiken. Suit Supply sommeert The TailorMates dan ook hiermee direct te stoppen.

The TailorMates is het hier niet mee eens. “Het monopoliseren van deze term, ook in het Engels, gaat veel te ver” ,zegt oprichter Ronald Gans. “Wij gebruiken het niet als merk of haken niet aan bij het merk, maar geven alleen maar aan dat wij je nieuwe pakkenleverancier zijn. Dat zou toch moeten mogen. Wij maken immers ook maatpakken.”

De gedachte achter de campagne is dat The TailorMates op een ludieke manier wil laten weten dat er nog meer pakkenmakers zijn waar men terecht kan. “Geen vermaakte pakken uit het rek, maar echte tailor-made pakken” zegt Gans. Een oordeel vellen over de campagne van Suit Supply wil The TailorMates niet. “Ieder z’n ding.” zegt The TailorMates oprichter Ronald Gans daarover. “De insteek van onze campagne is onschuldig en wij zien er de humor van in. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze juridische stappen overwegen. De sommatie geeft in ieder geval aan dat ze ons serieus nemen.” voegt Gans nog toe.

The TailorMates refereert daarnaast aan een eerdere uitspraak van de rechter in een proces waarbij Suit Supply door Oger voor de rechter werd gedaagd. Oger vond dat hun naam was misbruikt in een cartoon uiting van Suit Supply. Suit Supply werd door de rechter in het gelijk gesteld; een grapje moet namelijk kunnen volgens de rechter. Mocht het tot een rechtsgang komen, ziet Gans een eventuele uitspraak met vertrouwen tegemoet.

Share on Facebook