Volg mij overal!
Fashion / 111117

Must see! Vivienne Westwood opent boetiek in Amsterdam

Dit najaar opent de Britse designer, activiste en internationaal modemerk Vivienne Westwood haar eerste boetiek in de luxe P.C. Hoofstraat, te Amsterdam. Amsterdam is de plaats van Westwood’s allereerste brandstore in Nederland en is de vinden op de P.C. Hooftstraat 116H, middenin het Fashion & Museum District van de hoofdstad. De lokale architectuur neemt een stijl aan van de late negentiende en vroege twintigste eeuw, waardoor het gebouw een uniek karakter krijgt en de straatnaam zelf een historische noot aan het geheel toevoegt. *Pieter Corneliszoon Hooft – een Nederlandse historicus, dichter en dramaticus.*

De Kroatisch / Russische onderneemster Olga Rodionova, die het merk 15 jaar geleden al introduceerde in Moskou, brengt nu het iconische modehuis van Vivienne Westwood naar Nederland en opent de eerste winkel in hartje Amsterdam.

De boetiek biedt twee verdiepingen gevuld met de laatste ready-to-wear collecties van het merk. Hierbij moet je denken aan: Vivienne Westwood dameskleding en herenkleding, Andreas Kronthaler voor Vivienne Westwood en Anglomania, evenals alle accessoires – waaronder handtassen, schoenen, sieraden, brillen en parfum.

De boetiek van meer dan 300 vierkante meter groot wordt omgetoverd tot het nieuwe wereldwijde winkelconcept voor Westwood Retail en is de derde in zijn soort na de flagship stores in Parijs en New York. Het nieuwe architecturale- en interieurontwerp wordt overal in de boetiek overgenomen en weerspiegelt het onderscheidende DNA van het merk – waarin het begrip elegantie wordt gedeconstrueerd en hersteld.
Met behulp van een mix van duurzame, rauwe en natuurlijke materialen zoals; hars, ijzer en multiplex, komt de hardware DIY-look van het interieur in combinatie met industriële, ruwe eenvoud tot leven. Aangevuld met iconische elementen van het merk Westwood maken de minimalistische ruimte af, overduidelijk ontworpen om de avant-garde creaties van het typische merk te herbergen.

Vivienne Westwood Amsterdam – P. C. Hooftstraat 116H, 1071CD. Amsterdam

Share on Facebook