Volg mij overal!
Lifestyle / 280817

Must see! Catawiki; Fabulous vintage shopping

Het is het stille geheim van elke stylist; die ene toevoeging aan een outfit waardoor de look helemaal van jou is en daardoor uniek. Want in deze tijd van online shoppen is natuurlijk alles bereikbaar voor iedereen (als je budget daar toereikend voor is tenminste). Prada schoenen uit Milaan of die nieuwe jurk van Marc Jacobs uit New York, met een klik op je muis zit het in je winkelmandje en een paar dagen later ligt het op je stoep. Maar wat maakt zo’n look dan bijzonder want er zijn nog talloze anderen op de hele wereld die precies dezelfde items kopen?

b2

Vintage items, met een geheel eigen karakter, zijn het geheim. Door dat ene unieke designer item te scoren online maak je je look helemaal eigen en als het ook nog eens voor een goede prijs als je het goed aanpakt. Daarom is een vintage veilingsite als Catawiki echt een uitkomst omdat jij bepaald wat jij zou willen betalen. Natuurlijk is er altijd het risico dat je overboden wordt, het is tenslotte een veiling, maar je hebt wel de garantie dat als je de hoogste bieder bent op een item, het voor een prijs is waar jij je comfortabel bij voelt. Je hebt de prijs immers zelf bepaald.

b3

Om wat meer te weten te komen over hoe dat online veilen nu allemaal gaat had ik een gezellige ontmoeting met Martje Schutte. Zij is fashion expert bij Catawiki en kon mij alles vertellen over alle ins en outs van het online veilen. In dit korte filmpje vertelt ze onder andere waar zij als op let wanneer ze designer items beoordeelt op authenticiteit en waarde. We bespreken een aantal van mijn designer tassen en extra leuk; je krijgt een kijkje in mijn huis. Hoe leuk!

 

Na dit informerende gesprekje heb ik natuurlijk meteen zelf de proef op de som gaan nemen en heb geboden op wat coole items op de site van Catawiki.nl en ik moet zeggen, het kost totaal geen moeite. Je maakt binnen een paar minuten een profiel aan en voor je het weet bied je mee op bijzondere items van over de hele wereld. De keuze is enorm met soms wel een aanbod van meer dan dertigduizend items in één week! Ik spot een must have vierentwintig karaat gouden jaren zeventig Cartier bril waar het hoogste bod staat op tachtig euro en doe een wild bod van, houd je vast, vijfentachtig euro.

b5

Omdat ik ingelogd ben met mijn account verschijnt mijn bieding meteen bij het item en ik ben op dat moment ben ik de hoogste bieder. Vet spannend maar de veiling loopt nog 6 dagen. Niet veel later krijg ik via e-mail een melding dat ik overboden ben en ik surf terug naar de site via de link in de mail. De bril staat nu op vijfennegentig euro, en lui als ik ben, stel ik een automatisch biedt bedrag in van honderdvijfentwintig euro, want tot zover wil ik gaan en daar voel ik mij comfortabel bij. Ik ben exact nog twaalf uur de hoogste bieder.

b4

Daarna vliegt de prijs omhoog en wordt uiteindelijk afgeslagen op vierhonderd euro. Maar niet getreurd. Er is zoveel aanbod dat ik vanzelf wel weer een ander bijzonder item vind me een karaktervolle vintage uitstraling waarop ik kan bieden. Spannend om elke keer mee te doen en een echte aanrader. Meer zien? Klik op de link hiernaast >  http://bit.ly/2sLTmzW

 

Share on Facebook