Volg mij overal!
Fashion / 140717

Must see! Erik Frenken lanceert F R E N K E N

schermafbeelding-2017-07-14-om-07-54-03

Designer Erik Frenken presenteert met zijn lente ’18 collectie een eerste collectie die zijn nieuwe signatuur volledig onderstreept. Een vrouwelijke collectie met licht conceptuele ondertoon die uitblinkt in zijn draagbaarheid. Werkende vanuit reflectie ontstaat een geheel eigen visie en creativiteit waarbij Frenken een en ander continue buiten de context plaatst. Een zoektocht naar het snijvlak tussen kwetsbaar en cool die hem in staat stelt om met verschillende elementen te spelen waarbij klassieke materialen in onverwachte silhouetten een sterk geheel vormen met een moderne, vrouwelijke esthetiek en een stoere touch.

schermafbeelding-2017-07-14-om-07-54-48

DE COLLECTIE

Voor de lente ’18 collectie vindt Erik Frenken inspiratie in het werk van Georges Rousse, een Franse kunstenaar die bekend staat om zijn kleurrijke grafische illusionaire installaties die afhankelijk van het standpunt van de kijker een perfecte grafische ingreep laten zien op onverwachte locaties. Met de cirkel als uitgangspunt heeft Erik Frenken voornamelijk een rond silhouet gecreëerd. Circulaire panelen creëren optische illusies en worden gebruikt voor subtiele verwijzingen naar het werk van Georges Rousse. Levendig gebrand oranje en gif groen staan in contrast met gedempte roze-, marine- en lichtblauw tinten hetgeen het kleurenpalet fris maakt. Herkenbare stijlen in popeline en joggingstof worden gecomplimenteerd met luxe stoffen als zijde en marocain satijn. De vrouwelijke vormen, sterke silhouetten en kleuren benadrukken de esthetiek F R E N K E N, terwijl Frenken zijn verrassende gebruik van details zijn creatieve klassieker onderstreept.

schermafbeelding-2017-07-14-om-07-53-24

HET BEDRIJF

F R E N K E N is gevestigd in Den Haag en is ontstaan uit een partnerschip tussen Erik Frenken en een van de grootste kledingleveranciers in Portugal. De Portugese partner is gevestigd in het noorden van Portugal, in het hart van de Portugese textielindustrie, een van de belangrijkste textielproductiegebieden in de Europese Unie. Met verkoopagenten in Nederland, Duitsland, Japan en Rusland is F R E N K E N goed van start gegaan met momenteel meer dan 30 winkels wereldwijd. Waarvan 10 verkooppunten in Nederland. Opvallend is het toegankelijke prijsniveau, waarbij er geen concessie is gedaan aan de kwaliteit.

schermafbeelding-2017-07-14-om-07-53-37 schermafbeelding-2017-07-14-om-07-53-04 schermafbeelding-2017-07-14-om-07-53-51

Share on Facebook