Volg mij overal!
News / 240317

Save the date! Elite Model Look 2017 gaat van start

Voor iedereen die droomt van een modellencarrière is er goed nieuws; de inschrijving voor Elite Model Look 2017 start nu! Doe mee en stap in de voetsporen van topmodellen, zoals Gisele Bündchen, Constance Jablonski, Lara Stone, Alessandra Ambrosio en Cindy Crawford. Zij zijn allemaal ontdekt tijdens de grootste, internationale modellenzoektocht ter wereld: Elite Model Look. Voor het 34e jaar op rij geeft Elite duizenden jongens en meisjes tussen de 14 en 22 jaar de kans om hun droom werkelijkheid te laten worden.

eml2017visualpersbericht

De castingdagen
Het Elite team reist ook dit jaar door Nederland op zoek naar nieuw talent. De eerste castingdagen vinden plaats in Hoorn, Hoofddorp en Utrecht. Het Elite team biedt jongens en meisjes de kans om mee te doen aan de gerenommeerde Elite Model Look om deel uit te maken van ’s werelds meest prestigieuze agentschap. De castingdagen zijn op de volgende data:

26 maart 12.00 – 16.00 Hoorn Modestad, Hoorn
23 april 13.00 – 17.00 Winkelcentrum Vier Meren, Hoofddorp
20 mei 13.00 – 17.00 Hoog Catharijne, Utrecht
21 mei 13.00 – 17.00 Hoog Catharijne, Utrecht
Deelname
De castingdagen staan geheel in het teken van Fashion & Beauty om kandidaten in stijl te verwelkomen. De modellen in spé presenteren zich op de catwalk aan de jury. Na afloop krijgen de kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde voor de photoshoot een natural make-over door Rob Peetoom.

De volgende voorwaarden voor deelname gelden:
– Deelnemers dienen minimaal 14 jaar oud te zijn of dit te worden in 2017.
– Jongens dienen minimaal 1.83 m te zijn en meisjes minimaal 1.72 m.

Halve Finale/Bootcamp
De halve finale vindt plaats in de splinternieuwe Jaguar Land Rover flagship store Kimman in Amsterdam.
De geselecteerde kandidaten gaan tijdens deze nationale casting de strijd aan om een felbegeerde plek in de finale te bemachtigen. Voorafgaand aan de finale worden de finalisten tijdens de Bootcamp optimaal voorbereid en klaargestoomd voor de catwalk. Zo krijgen de finalisten trainingen, workshops en advies van professionals uit de wereld van fashion, beauty en gezondheid.
Finale
De nationale finale vindt plaats medio oktober. Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam krijgt de winnaar een plek in de grote, internationale finale, waar talenten uit maar liefst 40 landen zich aan het wereldwijde Elite netwerk presenteren. Anouk Thijssen, de Nederlandse finaliste van Elite Model Look 2015, werd in 2015 wereldfinaliste tijdens de internationale finale van Elite Model Look World in Milaan en won daarmee een wereldwijd contract bij Elite ter waarde van €150.000,- en een shoot in Vogue Italia.
Inschrijven voor de castingdagen kan via www.elitemodellook.nl of via de casting app op de Facebook pagina van Elite Model Look: www.facebook.com/EliteModelLookNederland. Voor de laatste updates, tips en nieuwtjes kun je terecht op www.youtube.com/EliteNederland.
Over Elite Model Look
Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en vindt dit jaar voor de 34
e keer op rij plaats. Elite Model Look trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers uit 800 steden, 40 landen en vijf continenten en biedt jongens en meisjes een unieke kans om binnen te treden in de modellenwereld.
Over Elite World
Elite, opgericht in 1972, is het grootste modellenbureau ter wereld. Elite vertegenwoordigt meer dan 2.000 modellen in vijf continenten. Elite is een merk met activiteiten in drie verschillende bedrijfstakken waaronder high-level modellenmanagement, de Elite Model Look en Elite world-class licensing. Topmodellen zoals Cindy Crawford, Gisele Bündchen en vele andere gevestigde namen begonnen hun carrière bij Elite.

Share on Facebook