Volg mij overal!
Fashion / 240317

Must see! H&M’s Conscious Exclusive-collectie 2017

Schoonheid en de zintuiglijke wereld spelen de hoofdrol in de H&M Conscious Exclusive-collectie 2017. Elk item is gemaakt van een duurzamer materiaal, zoals BIONIC® – een gerycycled polyester dat volledig gemaakt wordt van plastic afval uit zee. De collectie is geschikt voor speciale gelegenheden en vanaf 20 april verkrijgbaar in 160 H&M winkels wereldwijd en online.

“Voor deze H&M Conscious Exclusive-collectie hebben we niet alleen gekeken naar hoe de items eruit zien, maar ook hoe het kledingstuk aanvoelt en wat voor geluid het maakt. Deze collectie prikkelt de zintuigen en past bij ons streven om zo duurzaam mogelijk te werken,” aldus Pernilla Wohlfahrt, Head of Design en Creative Director van H&M.

schermafbeelding-2017-03-24-om-09-39-31

De Conscious Exclusive-damescollectie heeft een frisse uitstraling die goed bij de lente past en wordt gekenmerkt door een duurzaam karakter. Zo is er een maxi-jurk met plooien, die gemaakt is van BIONIC®. Pioenrozen en mimosa zijn gezeefdrukt en vervolgens vervormd om dromerige prints te creëren. Ook worden met de hand getekende afbeeldingen van een dromende vrouw gebruikt op een quilted jasje.

schermafbeelding-2017-03-24-om-09-40-06

Het korte cocktailjurkje, gemaakt van gerecycled polyester, ademt een nachtelijke sfeer door de glanzende pailletten die de zintuigen prikkelen. Er is een nieuwe twist gegeven aan de klassieke smoking, deze bestaat uit een lounge jasje van biologisch zijde en TENCEL®, en een pantalon met een speelse volant.

schermafbeelding-2017-03-24-om-09-40-13

“De H&M Conscious Exclusive-collectie toont aan dat we prachtige kleding kunnen maken en tegelijkertijd rekening houden met de planeet. Op deze manier draagt de lijn bij aan een duurzame toekomst. De collectie omvat geweldige items van duurzaam materiaal, die je jaar in jaar uit wilt blijven dragen,” zegt Natalia Vodianova, het gezicht van de campagne en oprichtster van Elbi – een filantropsich digitaal platform dat gebruikers wereldwijd verbindt met diverse goede doelen.

schermafbeelding-2017-03-24-om-09-39-40

De accessoires bestaan uit een visnet tasje van gerecycled afval uit zee evenals eigenzinnige en elegante oorbellen van gerecycled glas en plastic. Naast een capsulecollectie voor heren is er voor het eerst kinderkleding opgenomen. Die bestaat uit prachtige jurkjes van tule, zachte blazers en broeken met een streetstyle touch.

schermafbeelding-2017-03-24-om-09-39-59

In de Conscious Exclusive-collectie zijn de ecologische geuroliën voor mannen en vrouwen nieuw. Deze kunnen afzonderlijk gedragen worden, maar ze kunnen ook met elkaar gemengd worden om een eigen unieke geur te creëren.

De Conscious Exclusive-collectie is een belangrijk onderdeel van H&M’s inzet voor een toekomst met duurzamere mode. 26% van alle kleding die momenteel bij H&M te koop is, is gemaakt van duurzamere materialen en het doel is om dit aandeel elk

jaar te verhogen. H&M heeft hierbij concrete doelstellingen geformuleerd. Zo moet alle katoen in 2020 volledig afkomstig zijn van duurzamere bronnen. Hiermee laat H&M haar betrokkenheid zien bij het maken van duurzame en hoogwaardige fashion, die verkrijgbaar is voor mensen over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar http://about.hm.com/en/sustainability.html.

schermafbeelding-2017-03-24-om-09-39-49

 

Elbi is een filantropsich digitaal platform dat unieke manieren biedt voor mensen om hun goede doel te steunen, naast de traditionele donaties. H&M en Natalia Vodianova zullen hun samenwerking voortzetten via Elbi.

schermafbeelding-2017-03-24-om-09-39-24

Share on Facebook