Volg mij overal!
Fashion / 181216

Must see! Edgar Davids X Eureka

Eureka Shoes en voetballegende Edgar Davids lanceren een limited edition schoen voor heren en dames: ‘The Ultra’

edgar-davids-x-eureka-hero

Inspiratie

De inspiratie voor zijn eigen creatie haalde Edgar Davids uit zijn periode als profvoetballer in Italië. “De emotie die ik voel bij mode, vergelijk ik met die van voetbalfans. The Ultra is geïnspireerd op de passie en grittiness van de Italiaanse voetbalfans maar ook zeer zeker de stijl van de Italianen. Het is tijdens mijn carrière in Italië dat mijn interesse voor mode en het vakmanschap verder werd aangewakkerd”, aldus Davids.

edgar-davids-x-eureka_1

Geheel eigen ontwerp

Edgar, al 10 jaar actief in de wereld van de mode en tevens Creative Director van zijn eigen merk Monta, is nauw betrokken geweest bij het ontwerpproces en de productie van ‘The Ultra’ in samenwerking met Eureka Shoes: vanaf de tekentafel tot aan het eindproduct. Het van origine Portugese merk is recentelijk geïntroduceerd op de Nederlandse markt en is in Portugal een gevestigde naam. De collecties van Eureka Shoes komen uit de eigen fabriek die in 1986 door Alberto Sousa is opgericht en uitgegroeid tot een van de grootste producenten voor high end schoenenmerken in Portugal, zoals onder andere Isabel Marant, Lanvin, Kenzo, maar ook van Palladium, Birkenstock en de schoenencollecties van COS.

edgar-davids-x-eureka-the-ultra-for-men-detail-shot

Samenwerking met Eureka Shoes

“En nog steeds is Alberto Sousa de hardst werkende man binnen het bedrijf dat hij ziet als zijn levenswerk. Zijn zoon startte in 2009 het eigen merk Eureka Shoes. “Ze maken alles vanuit passie en ambacht. Het is puur vakmanschap dat je ook terug ziet in het eindresultaat. Dit is dan ook de reden waarom ik met Eureka Shoes in zee ben gegaan. Ik stel altijd hoge eisen aan alles wat ik doe. De kwaliteit en de krachtige uitstraling van mijn allereerste zelfontworpen schoen is precies wat ik voor ogen had en ben er dan ook trots op het eindresultaat” aldus Edgar.
The Ultra is een stoere en tegelijkertijd nette bergschoen voor zowel dames als heren. De schoen komt met vier veters die ieder staan voor de voetbalclubs waar Davids in Italie voor uitkwam. De basis is zwart; in combinatie met de rode veter representeert het zijn tijd bij AC Milan, de witte veter met de zwarte voor zijn carrière bij Juventus en de blauw/zwarte combinatie voor Inter Milan.

edgar-davids-x-eureka_2 

“Eureka Shoes is een fashion forward merk met een eigen identiteit en dat zie je ook in het uitgesproken design van onze collecties terug.” Daarin ligt volgens Lyddia Roy, mede-eigenaar van Eureka Shoes in Nederland, ook een van de redenen van de samenwerking met Edgar Davids. “Edgar heeft altijd al een eigen kijk gehad op mode die niet altijd conventioneel is. Dit sluit zeer goed aan op de merkwaarden van Eureka Shoes en wij hebben in hem een mooie partner gevonden voor de eerste samenwerking van ons merk in Nederland”.

edgar-davids-x-eureka-the-ultra-for-women 

The Ultra is online verkrijgbaar via www.eurekashoes.com en in de Eureka Shoes winkel aan de Hobbemastraat 9 in Amsterdam voor €169,90.

Share on Facebook