Volg mij overal!
Lifestyle / 301116

Must see! Mark X Stedelijk

Tijd is tegenwoordig heel kostbaar. Vooral de jonge Amsterdammer heeft een chronisch tekort — en noemt het dan ook als de belangrijkste reden die een museumbezoek in de weg staat. Hoewel hij het Stedelijk Museum, zo blijkt uit onderzoek, wel cool vindt.

Vorig jaar introduceerde Stedelijk Museum Amsterdam de serie STEDELIJK X, een tour gemaakt door inspirerende, jonge Amsterdammers langs hun favoriete werken in het museum. De tours van ongeveer 30 minuten bieden een snelle rondleiding door het museum voor mensen met een volle agenda, gemaakt dóór mensen met een volle agenda. De tours geven een origineel perspectief op kunst, zijn persoonlijk en laten horen hoe jonge Amsterdammers het Stedelijk beleven en hoe moderne kunst en vormgeving hen inspireert. Dat dit aanstekelijk is blijkt uit het succes van de eerdere edities met o.a. nachtburgemeester Mirik Milan, medeoprichter van De Correspondent Harald Dunnink en Perre van den Brink van VICE.

mark-de-lange-16-09-x-stedelijk-by-rvda-46360cc-hr-jpeg

Nu is het de beurt aan Mark de Lange, oprichter van brillenmerk Ace & Tate. Mark de Lange lanceerde in 2013 het brillenmerk Ace & Tate en zette daarmee de brillenmarkt op zijn kop. Voor zijn audiotour bedacht hij het thema ‘Discovery,’ omdat hij gelooft dat kunst de kijker meer laat ontdekken dan alleen het mooie plaatje. Zelf bezoekt hij het Stedelijk geregeld: “Naast het ontsnappen aan de waan van de dag, vind ik rondlopen in een museum een hele fijne manier om mijn gedachten op iets anders te focussen.”

Mark koos zijn tien favoriete kunstwerken en vertelt over zijn ontdekkingen in een inspirerende audiotour. De audiotour is vanaf vrijdag 2 december 2016 te downloaden op Soundcloud en tot en met 1 januari 2017 in het museum te volgen bij de kunstwerken.

aceandtate.com

stedelijk.nl

Share on Facebook