Volg mij overal!
Fashion / 301116

Must have! & Other Stories X Wool and the Gang

De benadering van mode, van het in Londen gevestigde ‘Wool and the Gang’ inspireerde & Other Stories om samen iets te creëren. Dit resulteerde in een co-lab collectie van knitwear zoals truien, sjaals en mutsen in combinatie met een doe-het- zelf knit kit. Een toevoeging, voor alle klanten die het leuk vinden hun eigen ontwerp te breien.

“De beste eigenschap van breien is de rust in het vakmanschap. Je creëert iets substantieels uit het niets, de pure magie van het creëren van je eigen kleding! En, omdat er talloze steken zijn, liggen er eindeloze mogelijkheden binnen handbereik”, aldus Jade Hardwood, Creative Director, Wool and the Gang.

wool-and-the-gang-other-stories-3

Het volledige scala aan materialen van Wool and the Gang is terug te vinden in de co-lab collectie. Inclusief hun nieuwe wol/alpaca mix “Wool Me Tender” en “Feel Good Yarn” die hun visie onderstreept om altijd natuurlijke, herbruikbare en biologisch afbreekbare garens te gebruiken. Door de krachten te bundelen met & Other Stories, worden de materialen en technieken van Wool and the Gang geïntroduceerd in de wereld van Parisian Flair. De combinatie van de twee merken resulteert in een speelse, vrouwelijke en klassieke collectie.

wool-and-the-gang-other-stories-15

“Samen met Wool and the Gang, brachten we een eigentijdse co- lab collectie van garens tot leven. We voegden parels, gouden accessoires en prachtige design details toe aan tijdloze gebreide silhouetten. Het zijn stukken die je voor altijd zult koesteren”, aldus Carole Versaud, ontwerper & Other Stories, ‘Paris Atelier’.

Wool and the Gang is opgericht door de ontwerpers Jade Hardwood en Aurelie Popper, die elkaar hebben ontmoet tijdens hun studie Textile Design aan Central Saint Martin in Londen, en voormalig model, wereldreiziger en knit liefhebber Elisabeth Sabrier. Met Wool ad the Gang bieden zij een nieuwe manier voor het maken en consumeren van mode.

wool-and-the-gang-other-stories-14

De Wool and the Gang co-lab collectie bevat ook knit kits waar kinder kleding mee gebreid kan worden, zoals sweaters, sokken en een bandana. De volledige collectie is vanaf 1 december beschikbaar in een select aantal & Other Stories winkels en een selectie van de items online op zowel stories.com en woolandthegang.com.

diy-kit_stories_watg

Prijzen variëren van €25 voor een knit kit voor babysokken tot €65 voor de sjaals en €115 voor een sweater.

De “It’s a wrap scarf knit kit” die wordt weergeven op de afbeelding is voorzien van alles dat nodig is om een eigen sjaal te maken:

4 x 100g ballen van Zwart – Wool Me Tender Yarn 1 x 60g bal van Ivory – Wool Me Tender Yarn
1 x mini 25g bal van Goud –Lurex Yarn
1 x ‘It’s a wrap scarf’ patroon

1 x paar van 8mm Mango & Rosewood Brei Naalden 1 x co-lab katoen label
1 x naald.

Prijs: €49

Share on Facebook