Volg mij overal!
Lifestyle / 231116

Must have! Bas X CottonCounts Egyptisch katoenen linnengoed

Bastiaan van Schaik heeft vanwege zijn grote passie voor Egyptisch katoen de handen ineen geslagen met katoenspecialist CottonCounts. Als professioneel fashion stylist kreeg hij de vrijheid om een exclusief  ‘Bas x CottonCounts’ linnengoed collectie samen te stellen. Het linnengoed is online en in de winkel verkrijgbaar.

img_5692

CottonCounts is pionier als het gaat om de verkoop en productie van luxe linnengoed in Nederland. Sinds de oprichting van het linnengoed label in 2010 hoeft de consument niet meer naar Londen, New York of Wenen maar heeft hij hier in Nederland de keus uit een uitgebreid assortiment met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Als mens besteden wij een groot deel van ons leven aan slapen. Dus wat is er belangrijker dan heerlijk zijdezacht beddengoed om ‘s avonds onder te duiken? De collectie die Bastiaan heeft samengesteld bestaat uit simpele kleuren, voornamelijk zwart en wit, en niet al te drukke prints. Simple is ‘the keyword’ en casual chique beschrijft de look and feel. Hierdoor is de collectie geschikt voor elk interieur in welke slaapkamer dan ook.

img_5703

De passie van Bastiaan voor Egyptisch katoen komt voort uit de kwaliteit en daardoor de duurzaamheid van deze stof. Het katoen staat bekend om zijn superioriteit vanwege de lengte van de lange vezel en de zuiverheid van het materiaal. Egyptisch katoen wordt beschouwd als het beste katoen ter wereld.

Volgens Bastiaan mag het belang van een comfortabel dekbedovertrek niet onderschat worden. Beddengoed staat direct in contact met je huid en daardoor is het materiaal van extreem belang. Het dient ademend en vochtregulerend te zijn. Beddengoed van Egyptisch katoen is warmte- en vochtregulerend: heerlijk koel in de zomer en lekker warm in de winter. Daarbij voelt het zijdezacht en soepel aan, wat erg comfortabel slaapt. “Van een goede nachtrust wordt je op een eenvoudige manier knapper. Het is goed voor je geest, huid en haar”. 

img_5652

Bastiaan is iedere dag bezig met mode, trends en lifestyle. Alexandra van den Bos, eigenaresse en oprichtster van CottonCounts, dacht dan ook direct aan de stylist bij het samenstellen van deze unieke collectie.

,,Bastiaan van Schaik is een superfan van Egyptisch katoen en wij zijn dat ook. We delen een verslavende passie: wie eenmaal onder dit katoen heeft geslapen, wil nooit meer onder schuurpapier liggen en alleen nog maar onder topkwaliteit. Gecombineerd met de uitstekende smaak van Bastiaan en zijn oog voor detail presenteren we nu vol trots de eerste collectie die door hem is samengesteld.”

Van Schaik maakte al eerder entree in de wereld van woondecoratie, een diep gekoesterde passie van hem. ‘Iedereen kent mij van mijn werk in de mode, en nog niet zo zeer als interieur stylist. Ik zie interieur en mode als een verlengde van jezelf. Met deze samenwerking kan ik mijn passie voor interieur stylist uitdiepen. Vandaar dat deze kans op mijn lijf geschreven is!’.

img_5493

Share on Facebook