Volg mij overal!
Lifestyle / 131116

Fresh! Bo Nam – Vietnamese cuisine met internationale allure

Vanaf zaterdag 12 november opent Vietnamees restaurant Bo Nam* zijn deuren. Het idee om een Vietnamees restaurant te beginnen met een vleugje Franse Bistro, is ontstaan uit de jarenlange vriendschap tussen vijf Amsterdamse horecaondernemers en hun gedeelde liefde voor Azië (het woord Nam betekent vijf en tegelijkertijd het Zuiden van Vietnam).

schermafbeelding-2016-11-13-om-08-06-20

Initiatiefnemers Bao An Nguyen Phuoc en Nghia Huynh (Nghia N Nghia), Thuan Hoang (Blender), Casper Reinders (Jimmy Woo, Bo Cinq, Lion Noir, Chicago Social Club, A L’Elephant du Congo, Blue Boy d’ Amsterdam) en Ho Kai Yen (Dynasty, Bo Cinq, Lion Noir, Woo Bro’s) hadden allen voor ogen een zaak neer te zetten met een warm Oosters gevoel, zonder voor de hand liggende keuzes te maken. Vandaar de cross-over met de Franse keuken en de keuze voor het minimalistische interieur.

“Als een Vietnamees een zaak neerzet in het Saigon van nu, zou hij ook geen clichés gebruiken.” – Casper Reinders, oktober 2016.

schermafbeelding-2016-11-13-om-08-07-15

Menu

Met Thuan Hoang als chef zet Bo Nam* een menu neer dat authentieke Vietnamese smaken balanceert met creatieve internationale interpretatie. Er staan klassiekers op zoals de Pho Bo Nam (rijst noodle soep), de Bo Kho (Vietnamese Boeuf Bourgignon) en verse en gefrituurde rice paper rolls. Voor tijdens de lunch de Banh Mi (Vietnamese baguette), maar ook creaties zoals de Oesters van Bo Nam*, Steak Tartare met Vietnamese condimenten of Carpaccio met vissaus. Tevens is er een weloverwogen wijnkaart en worden cocktails zoals de Bo Nam Bellini en de Bo Nam Spritz geserveerd.

Interieur

Bo Nam* heeft een post-minimalistisch decoratief interieur. Al het zichtbare articuleert een doordachte ambitie en motivatie. Bo Nam* biedt verschillende ruimtes, zoals een cocktailbar, een private-dining kamer en een bistro met een muur van 12 meter die door kunstenaar Skulljan met de hand in camouflage dessin is geschilderd. Verder is er gebruik gemaakt van verschillende aardse tonen en groentinten, pure materialen als hennep linnen, gebrand hout met diepe patronen, grof stucwerk en decoratieve kunst zoals bronzen palmbomen. Het meubilair is enerzijds gestript van ornamenten en verfijnd afgewerkt, anderzijds zijn de zandstenen tafels aan de onderkant ruw en onbewerkt gelaten. Bo Nam* telt 150 vierkante meter, inclusief 40 vierkante meter terras. De ingang ligt aan de Lange Leidsedwarsstraat 53-59.

schermafbeelding-2016-11-13-om-08-06-46

Informatie

Bo Nam is zes dagen per week geopend voor lunch en diner, wijn en cocktails. Van 12:00 tot 01:00 op dinsdag tot en met zondag.

Reserveren kan via info@bo-nam.nl of +31 20 370 21 78

Share on Facebook