Volg mij overal!
Fashion / 261016

#SaveTheDate! MOAM bij NPO3

Voor het eerst in haar bestaan liet MOAM een cameraploeg binnen in het atelier, het gehele traject is zes maanden lang exclusief gefilmd door Nielson&Claus. Van allereerste schets tot uiteindelijke catwalkshow. Van de kennismaking met elkaar tot het daverende slotapplaus na de collectiepresentatie. Niets ontbreekt in de documentaire die zondag 30 oktober wordt uitgezonden op NPO 3.

ec8c9915-7b76-4708-890a-5d7a23b9a775

MOAM is een multidisciplinair platform dat de gevestigde orde combineert met nieuw, creatief talent. De grootmeesters van de Nederlandse cultuur samen met de aanstormende talenten van Nederlandse bodem. Door middel van een coaching traject krijgen jonge ontwerpers praktische tools aangereikt vanuit de top van de industrie. MOAM fungeert als een springplank en incubator waarbinnen talent zich kan vormen en ontwikkelen.
MOAM collective 2016
Deze derde editie biedt Stichting MOAM een podium aan Christiaan de Vries (AMFI), Elysanne Schuurman (HKU), Olivier Jehee (KABK), Maartje Janse (ArtEZ) en Nikki Duijst (KABK). Wekelijks wordt het team bijgestaan door drie mode-pioniers; Frans Ankoné, Mariette Hoitink en Peter Leferink. Daarnaast wordt het collectief gecoacht door iconische namen als Claes Iversen, Dieter de Cock, Fiona Hering, Iris Ruisch, Jan Jansen, Jan Taminiau, Maison the Faux, Mart Visser, Pauline van Dongen, Ronald van der Kemp en Saskia Stoeckler.
Zes maanden lang zal het collectief innig samenwerken aan een collectie bestaande uit 25 looks voor man en vrouw. Van conceptontwikkeling tot collectiepresentatie; het gehele traject wordt afgelegd door het team met volledige creatieve vrijheid. Daarbij worden ze gesteund en geadviseerd door de verschillende coaches, kennisoverdracht en talentontwinkeling staan centraal. De designers werken het concept uit tot een volwaardige collectie.

MOAM, Mode in Amsterdam

Documentaire 25 minuten, Nederlands met ondertiteling

Zondag 30 oktober 2016, uitgezonden op NPO3 door AVROTROS

Share on Facebook