Volg mij overal!
Beauty / 190916

Spuit! Bottega Veneta’s ‘Eau Sensuelle’

DROMEN VAN VENETO

Tomas Maier, Creative Director van Bottega Veneta, onthult de nieuwste geur van het huis, Eau Sensuelle: een jeugdige en sensuele variant van de originele Bottega Veneta eau de parfum. De ondergaande zon reflecteert een levendige roze tint op de open ramen en creëert een intieme en sensuele sfeer. Een jonge vrouw, verlicht door een halo van roze gekleurd licht, koestert zich op het balkon in de armen van een lederen stoel. Haar zongekuste huid heeft een zachte gloed; de buitenlucht geeft haar een mooie blos. Een perzikboom wiegt beneden zachtjes in de wind, het fruitige aroma vermengt zich met een bloemig boeket van jasmijn en gardenia. De melange vult de kamer en het moment overstijgt de tijd.

bottega-veneta-eau-sensuelle-ad

HET ORIGINEEL: BOTTEGA VENETA EAU DE PARFUM

De originele signatuur eau de parfum was de eerste Bottega Veneta geur die het erfgoed weerspiegelt waarmee, door middel van karakteristieke Italiaanse momenten, een eerbetoon wordt gebracht aan de geschiedenis van het huis. De historie van het merk, diepgeworteld in Vicenza in de Veneto regio in het noordoosten van Italië, vormde samen met Tomas Maiers ́ droombeeld van een elegante, klassieke villa gevuld met zonlicht en de geur van bos en bloemen, de inspiratie voor de originele, iconische, leerachtige chypre.

bottega-veneta-eau-sensuelle-the-line

INTRODUCTIE EAU SENSUELLE

Vijf jaar later komt de vereniging van kunst en natuur wederom samen in Eau Sensuelle, een evolutie van de geur in een opvallend fruitige, bloemige, leerachtige chypre, die de souplesse en sensualiteit van de beroemde lederwaren van het huis oproept. De geur drukt een onverwachte en zachtere kant van vrouwelijkheid uit en is daarmee een re-interpretatie van de originele eau de parfum. De toevoeging van een frisse perziknoot en een tikje luxe suède versterkt de kracht van de originele leerachtige, bloemige chypre met een unieke, vrolijke twist.

Met Eau Sensuelle wordt de samenwerking tussen Creative Director Tomas Maier en Meesterparfumeur Michel Almairac, samen met Mylène Alran, voortgezet. De fruitige, bloemige, leerachtige chypre opent met een elegant bloemenakkoord van gardenia en Indiase jasmijn, vermengd met fluweelzachte perzik. Door het karakteristieke leer van het Bottega Veneta parfumhuis te combineren met vanille en Indonesische patchoeli is een uitgesproken basis gecreëerd.

Door alleen gebruik te maken van ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn deze grondstoffen samengeweven als de stroken leer van Bottega Veneta’s emblematische intrecciato lederwaren, om een blijvende indruk te creëren.

bottega-veneta-eau-sensuelle-bottle-packaging

EEN PORTRET VAN SENSUALITEIT

Om de essentie van de geur te vangen en de Art of Collaboration traditie van het huis in ere te houden, heeft Tomas Maier opnieuw de legendarische fotograaf Bruce Weber gevraagd. Samen met de frisse en iconische schoonheid van Nine D’Urso – hetzelfde talent dat ook bij de campagne van de originele eau de parfum betrokken was – hebben ze een campagne gecreëerd die symbool staat voor jeugdige intimiteit en zachte sensualiteit.

ICONISCH AMBACHTSCHAP

De verpakking van Eau Sensuelle blijft trouw aan Bottega Veneta’s solide principes van hoogwaardig vakmanschap en tijdloos design. Zowel de flacon als de verpakking weerspiegelen de verfijnde esthetiek van het huis en tonen het kenmerkende handgemaakte, gevlochten intrecciato leer.

De flacon heeft een levendige roze tint, terwijl de verpakking een dégradé van bleekroze tot puur wit laat zien. Een geribbeld, ingetogen roze lint heeft de plaats ingenomen van het iconische lederen koord. De geur verschijnt in drie verschillende maten; 30, 50, 75 ml. Een body cream maakt de lijn compleet.

bottega-veneta-eau-sensuelle-bottle-75-ml

Bottega Veneta Eau Sensuelle is vanaf half september 2016 bij de geautoriseerde Bottega Veneta Perfumes parfumerieën en warenhuizen verkrijgbaar.

Share on Facebook