Volg mij overal!
News / 190916

Save the date! Arjen Lubach en Lize Spit op laatste Jonge Schrijversavond

Op vrijdag 30 september organiseert Stichting Nieuwe Letteren de allerlaatste editie van de Jonge Schrijversavond in de Stadsschouwburg Amsterdam. Auteurs Arjen Lubach, Roman Helinski, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Marieke Rijneveld, Sander Kok en Lize Spit dragen voor uit eigen werk. Na afloop dansen bezoekers tot diep in de nacht met hun literaire helden op het Jonge Schrijversbal.

Podium voor een nieuwe generatie auteurs

De Jonge Schrijversavond is een wervelende literaire talkshow dat de nieuwe generatie schrijvers verbindt aan een breed publiek. Het hoofdprogramma van het evenement is samengesteld rondom een bijzondere line-up literaire talenten. Auteurs Arjen Lubach, Lize Spit, Marieke Rijneveld, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok lezen voor uit eigen werk en worden vervolgens geïnterviewd door schrijver en presentator Maurice Seleky.

crhjpbixyaapsjf

Na het hoofdprogramma in de Grote Zaal is er een literair randprogramma. Bezoekers kunnen hun nieuwste aankopen laten signeren door de auteurs, bij Why I Love This Book op beeld vertellen over hun favoriete boek en hun literaire ambities vormgeven met de Dichtwand. Aansluitend vindt tot diep in de nacht het Jonge Schrijversbal plaats met dj’s als Tom Waist & Chris Julien en Sir Alex & Mr Miles.

Laatste keer

Na zes succesvolle edities zwaait de Jonge Schrijversavond op 30 september af. ‘Sinds we in 2009 begonnen met de Jonge Schrijversavond, is het literaire landschap in positieve zin veranderd voor jonge auteurs. Overal in Nederland krijgen zij nu de gelegenheid om hun werk te presenteren. Op 30 september sluiten we een mooie tijd af waarin we tientallen spraakmakende jonge auteurs een breed podium hebben kunnen bieden,’ zegt Seleky, initiatiefnemer van de avond.

Veel auteurs die tijdens eerdere edities optraden op de Jonge Schrijversavond groeiden uit tot bepalende stemmen in het literaire landschap. O.a. Mano Bouzamour, Maartje Wortel, Ellen Deckwitz, Joost de Vries, Jamal Ouariachi, Franca Treur en Marjolijn van Heemstra waren voorgaande jaren te gast.

Jonge Schrijversavond 2016
Vrijdag 30 september
Stadsschouwburg Amsterdam

Hoofdprogramma met Arjen Lubach, Lize Spit, Marieke Rijneveld, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok.Presentatie: Maurice Seleky. Na afloop het Jonge Schrijversbal met dj-sets van o.m. Tom Waist & Chris Julien. En verder  signeersessies, boekverkoop door Atheneum, Why I Love This Book en de Dichtwand.
Tijd: 20.00 – 03.00 uur
Kaarten: € 15,- via http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10934-jonge-schrijversavond

Share on Facebook