Volg mij overal!
Fashion / 190916

Must see! Erwin Olaf schiet campagnebeeld MOAM collective 2016

Topfotograaf Erwin Olaf heeft opkomend model Kiara Velthuis geportretteerd als krachtige en sierlijke vrouw. De collectie van MOAM gaat over beweging en diversiteit. De pose en het concept van Erwin Olaf zijn hierop geïnspireerd. Frans Ankoné en Pascal Joel Webel tekenden voor de styling. “De sjaal, het model, haar en make-up én natuurlijk fotograaf Erwin Olaf zelf; alles kwam samen in dit beeld. Ik ben echt enorm trots”, aldus Martijn Nekoui, initiator van MOAM.

d4ce3ff4-5516-4ee4-8659-21ce48856dd9

Het model draagt de exclusieve sjaal speciaal, geproduceerd in een duurzame stof met een excentrieke print. De print bevat een deconstructieve print van Perzische tapijten gecombineerd met kleurrijke en schilderachtige elementen. De sjaal is enkel geproduceerd als limited edition van 100 stuks en alleen online verkrijgbaar via www.moamamsterdam.com voor €99.

MOAM collective 2016

Deze derde editie biedt Stichting MOAM een podium aan Christiaan de Vries (AMFI), Elysanne Schuurman (HKU), Olivier Jehee (KABK), Maartje Janse (ArtEZ) en Nikki Duijst (KABK). Wekelijks wordt het team bijgestaan door drie mode-pioniers; Frans Ankoné, Mariette Hoitink en Peter Leferink. Daarnaast wordt het collectief gecoacht door iconische namen als Claes Iversen, Dieter de Cock, Fiona Hering, Iris Ruisch, Jan Jansen, Jan Taminiau, Maison the Faux, Mart Visser, Pauline van Dongen, Ronald van der Kemp en Saskia Stoeckler.

Concept

Vandaag de dag zijn we niet meer gefocust op één plaats, maar continu in beweging. Geïnspireerd op het nomadisch bestaan van de hedendaagse mens richt de collectie zich op de- en reconstructie, referenties en multifunctionaliteit van kledingstukken. Door een overdaad aan mogelijkheden selecteren wij namelijk alleen wat voor ons waardevol is. Deze keuzevrijheid leidt tot onbevangen silhouetten. Onze benadering naar multifunctionaliteit zorgt voor een esthetiek die schoonheid vindt in de herinterpretatie van bestaande kledingstukken. 

Expo in X-BANK

Na de show zal de gehele collectie tentoongesteld worden in de expositieruimte van X-BANK, Spuistraat 172 te Amsterdam. Daar zal een installatie te zien zijn, die het gehele proces van MOAM collective 2016 weergeeft – van allereerste schets tot uiteindelijke catwalkshow. Daarnaast zijn ook enkele items uit de nieuwe collectie te koop en kunnen deze op maat vermaakt worden door de coupeurs van Meesteropleiding Coupeur. Deze presentatie in X-BANK is open voor publiek.

Share on Facebook