Volg mij overal!
News / 260816

Must see! Nationaal ballet presenteert eerste virtual reality ballet

Als eerste gezelschap ter wereld lanceert Het Nationale Ballet samen met &samhoud media en Samsung, een ballet speciaal gemaakt voor Virtual Reality; Night Fall. De wereldprimeur van het allereerste Virtual Reality ballet is te zien op de Amsterdamse UITmarkt op zaterdag 27 augustus 2016. Tijdens het gehele UITmarkt weekend is de voorstelling gratis te bezoeken in het Nationale Opera & Ballet Virtual Reality Theater op het Museumplein, Amsterdam.

VR ballet 1600x900

In Night Fall krijgt de kijker het gevoel dat men deel uitmaakt van het corps de ballet. Zo beland je in een wereld waarin de grens tussen droom en werkelijkheid lijkt te verdwijnen. De choreografie is geïnspireerd door de wereldberoemde ‘witte aktes’ van romantische balletten als Het Zwanenmeer, La Bayadére en Les Sylphides. Peter Leung, voormalig danser van Het Nationale Ballet, maakte de nieuwe choreografie, Robin Rimbaud (Scanner) produceerde de muziek. De regie is in handen van Jip Samhoud en Marijn Korver van &samhoud media. Night Fall is een coproductie van Het Nationale Ballet, &samhoud media en Chester Music. Met zijn Galaxy S7 en Gear VR levert Samsung de technologie die het eerste ballet in Virtual Reality mogelijk maakt.

L1000441

Het Virtual Reality ballet is na de UITmarkt ook te zien in The VR Cinema in Amsterdam https://thevrcinema.com/nl en online te zien op operaballet.nl/vr.

Share on Facebook