Volg mij overal!
Lifestyle / 220816

Must see! WoWood: de sfeermaker in je huis of kantoor


Hout en interieur gaan al jaren hand in hand. De laatste trend is een nieuw concept ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf WoWood: ‘Hout aan de Wand’. Dankzij een gemakkelijk bevestigingsmechanisme biedt WoWood de mogelijkheid om in een handomdraai het interieur een totaal nieuwe uitstraling te geven met ge-upcycled hout.

WeWood dreamstime

WoWood is een sfeermaker in je huis of kantoor om de ruimte een authentiek uiterlijk te geven. De materialen die ze bij WoWood gebruiken zijn duurzaam. Ze werken met Nederlands resthout dat wordt ge-upcycled tot panelen. Op deze manier krijgen lokale houtrestproducten een nieuw leven en draagt WoWood bij aan een duurzame samenleving. Een andere manier waarop WoWood wil bijdragen is dat panelen handmatig worden vervaardigd en geassembleerd voor gebruik op sociale werkplaatsen in Nederland. 100% made in Holland. Zo geeft WoWood in je huis een extra goed gevoel!

WoWood 300dpi_sfeer mix puut                         

Hout in een interieur werkt ook geluiddempend en kan zo stress verlagen. Het heeft namelijk een groot absorptievermogen en zorgt op die manier voor een goed akoestisch comfort. Uit onderzoek is ook gebleken dat wonen of werken in een natuurlijke omgeving stressverlagend werkt, terwijl als je in een omgeving bent zonder natuurlijke elementen, het juist stress kan veroorzaken. 

WoWood mix wit waas sfeer
De WoWood-panelen bestaan uit verschillende (hergebruikte) houten latjes met verschillende lengtes en diktes, dun en licht van gewicht. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar; van een mix van verschillende houtsoorten en verweerd hout tot strak effen wit of zwart voor een design effect. Kies bijvoorbeeld voor blank, gekleurd, gemixt, verweerd of barn hout. Doordat alle latten verschillend zijn en de panelen willekeurig worden samengesteld is elk paneel en dus elke wand uniek.

WoWood Polar

Hout zorgt ook voor een gezond leefklimaat. Het materiaal heeft een zuiverende werking op de lucht om ons heen. Je haalt als het ware een stukje natuur in je huis. Er zijn zelfs resultaten dat mensen met astma en allergieën baat kunnen hebben als ze kiezen voor een houten huis. Hoe meer hout in je huis, hoe beter dus.

WoWood6

Prijs en verkrijgbaarheid

De vanaf prijs per vierkante meter is € 39,95. Kijk op www.wowood.nl voor de verkooppunten in Nederland en meer informatie. 

Share on Facebook