Volg mij overal!
Lifestyle / 300616

Must see! HOOP doet eten

De foodwereld heeft er een culinaire parel bij: delicatessezaak HOOP doet Eten. Een walhalla voor iedereen die dol is op authentiek bier én lekker lokaal en regionaal eten. Met het openen van de deuren lanceert HOOP een geheel nieuw concept: Beer & Food Pairing. Het is de eerste winkel in Nederland waar ambachtelijke streekproducten mét zelf gebrouwen bier gouden combinaties worden. 

Producten

Wat dacht je van Zaanse cacao Sambal of Saense Stout?

De winkel maakt onderdeel uit van een totaalconcept met een gloednieuw bierbrouwerij, restaurant en delicatessenwinkel. Het openslaan van de deuren betekent de aftrap van een kersvers culinair concept: Beer & Food Pairing, waarbij het allemaal draait om de ultieme smaakbeleving. Olga Biere (verantwoordelijk voor de winkel): “Bier in combinatie met bijzondere delicatessen maakt de smaakervaring nog rijker. Voor wijn is dit de gewoonste zaak van de wereld, dus waarom niet met bier?” Verspreid door de winkel ontdekken klanten welk streekproducten de perfecte match vormen met de ambachtelijk gebrouwen bieren. Zoals een gedroogd fenegriek worstje van de eigen huisslager met een mespuntje Zaanse cacao Sambal en een donker en volmoutig Saense Stout. Of een Olde Remeker, een ambachtelijke boerenkaas met een frisse Saens Blond bier.

Winkel-binnen 

Pittoresk

De winkel, nieuw maar gebouwd in originele Zaanse Houtbouw, is gevestigd in het hart van het pittoresk Zaandijk, nabij de Zaanse Schans. Mensen komen van heinde en verre om de houten huisjes, molens en de ambachtelijke producten die het gebied rijk is te ontdekken. De mensen lopen langs de molens op de dijk, steken via het voetveer de Zaan over en komen zo langs de 17e en 18e eeuwse koopmanshuizen op de Lagedijk, waar ook de winkel te vinden is.

Voor iedereen die op zoek is naar een cadeau dat anders is dan anders zijn er bij Hoop doet Eten bijzondere giftsets verkrijgbaar. Via de webshop kunnen mensen binnenkort kiezen uit een ruim assortiment aan lokale- en streekproducten. 

Share on Facebook