Volg mij overal!
Lifestyle / 010616

Must see! De Vervangers

“De Vervangers” is een 50-minuten durende documentaire, gemaakt over de kwalijke rol die de tabakslobby speelt binnen de Nederlandse regering. De docu is gemaakt door creative Erwin Kleinjan  van Pool Worldwide. Erwin’s persoonlijke verslavingsperikelen zijn de rode draad van het verhaal en worden bijgestaan door binnen- en buitenlandse deskundigen, zoals Jeffrey Wigand op wie de film The Insider (met Russel Crowe en Al Pacino) is gebaseerd. “In de film vraagt een kind aan iemand van een supermarkt: Als je van appelsap kanker zou krijgen, zou het dan nog in het schap staan? Die ene vraag vertelt voor mij het hele verhaal.” – Erwin Kleinjan.
Nog steeds is meer dan 20% van Nederland verslaafd aan nicotine en dat is al jaren hetzelfde. Erwin heeft de docu gemaakt omdat er elk jaar 40.000 kinderen verslaafd raken aan nicotine en dat zelfs onze eigen overheid er veel te weinig aan doet om dat te voorkomen. Van die 40.000 gaan er 20.000 dood aan de gevolgen van die verslaving. Waaronder Erwin’s vader en als het niet was gelukt om te stoppen, Erwin zelf ook.

Share on Facebook