Volg mij overal!
Fashion / 010616

Must have! NEWD

NEWD is een merk voor heren, ontstaan uit de gedachte een conversatie te starten. Tijdens een reis naar India, lieten founders van NEWD, Stevie Vos en Mareille Schouten, een ton-sur-ton pak maken; bestendig tegen de tropische hitte, bestaand uit shirt en short. Het pak startte op iedere hoek van de straat een gesprek, reden te meer voor het duo om het conversatie-startende pak naar Nederland te halen.
Newd Studios - 1
Vanwege een slechte internetverbinding in India, werden we verplicht af te kicken van onze smartphones. Dit in combinatie met de casual gesprekken over het pak, creëerde voor ons de behoefte om meer offline te gaan, ook in Nederland. NEWD is een merk dat dit belang probeert te verkondigen door zelf een gespreksonderwerp te zijn. De eerste vorm waarin we dit doen is een kledingcollectie, maar in de toekomst kan dit een totaal ander product zijn.” – Stevie & Mareille.
Newd Studios - 7
NEWD’s eerste Tall King collectie bestaat uit drie ontwerpen van ton-sur-ton pakken, bestaand uit een knoopjesshirt op pantalonshort. Voor de collectie heeft NEWD samengewerkt met twee kunstenaars; Steven van Lummel en Tim Mastik. Zij hebben ieder een print ontworpen met een duidelijke link naar communicatie. Ieder pak heeft een limited edition oplage. De drie pakken zijn met elkaar te combineren waardoor er uiteindelijk negen outfits gestyled kunnen worden.
Newd Studios - 4
Prijs voor een volledig pak € 129,–. Prijs per item € 69,–. NEWD is vanaf 28 mei verkrijgbaar in een pop-up store op de van Baerlestraat 41 in Amsterdam en online via www.newdstudios.com.

Share on Facebook