Volg mij overal!
News / 230516

Save the date! Vroom &Varossieau exposeert Cranio

Kunstgalerie Vroom &Varossieau presenteert van 28 mei tot en met 27 juni 2016 met trots het kleurrijke werk van de Braziliaanse street artist Cranio. Met ‘Amazonian Diet’ laat Cranio op kritische wijze het ware leven van de 21e eeuw zien. De galerie toont schilderijen, tekeningen en voor het eerst ook toys en een twee meter hoog beeld van zijn markante blauwe indiaan.

Cranio-Está-servido

 ‘Amazonian Diet’ is de eerste solo-expositie van Cranio in Amsterdam. Met zijn unieke Braziliaanse stijl en mystieke landschappen portretteert hij de negatieve gevolgen van de huidige consumptiemaatschappij. Cranio laat in zijn werk de impact zien voor de indianen in hun oorspronkelijke omgeving.

Cranio 2015 

Fabio de Oliveira Parnaiba (1982) geniet als Cranio wereldwijd bekendheid met zijn muurschilderingen. Hij groeide op in São Paulo. In 1998 besloot hij dat de grauwe grijze muren in zijn stad wel een oppepper konden gebruiken. Later deed hij hetzelfde ook in steden als Barcelona, Berlijn, Londen, Los Angeles, Miami en Parijs.

Cranio-Snickers

Sinds 2008 is in de werken van Cranio een blauwe indiaan de hoofdrolspeler en inmiddels zijn handelsmerk. Met de nodige humor en creativiteit toont hij zijn betrokkenheid met de indianen in zijn land, de oorspronkelijke bewoners van Brazilië. Voor zijn werk gebruikt hij met name spuitbussen. Daarbij kan hij als een van de weinige kunstenaars ter wereld met een ultradunne naald fijne lijnen creëren.

Cranio-Banana-boat

Vroom &Varossieau heeft eind maart in Amsterdam haar nieuwe locatie geopend. De galerie is gespecialiseerd in street art en urban contemporary art van aansprekende internationale kunstenaars en opkomend talent. Daarnaast arrangeert Vroom &Varossieau voor de kunstenaars licenties en opdrachten voor muurschilderingen. Ook adviseert zij verzamelaars bij de aan- en verkoop van kunst.

‘Amazonian Diet’

28 mei – 27 juni 2016

Vroom & Varossieau

Willemsparkweg 134 – Amsterdam

 www.vroomandvarossieau.com

Share on Facebook