Volg mij overal!
Lifestyle / 230516

Must see! Mike Weerts in ‘Of ik gek ben’

Of ik gek ben’ is in alle opzichten een ‘debuutfilm’. Mike Weerts speelt zijn eerste hoofdrol en is tevens coproducent. Frank Lammers maakt met deze film zijn regiedebuut; ‘Of ik gek ben’ gebaseerd op de debuutroman van Michiel Stroink en de score wordt verzorgd door Kyteman die hiermee zijn eerste volwaardig film soundrack oplevert.
Initiator van het project is Mike Weerts; hij wist na het lezen van het boek onmiddellijk: ‘hier moet een film van komen’. Lammers twijfelde geen moment toen hij benaderd werd om de regie op zich te nemen en voor Kyteman kwam een langverwachte droom in vervulling: het verbinden van beeld en muziek.  ‘Of ik gek ben’ is een productie van IJswater Films (Marc Bary), kieM Films (Mike Weerts) en Pellicola (Guirec van Slingelandt & Daniel Koefoed). De distributie wordt verzorgd door Waterfront Film Distribution.


Synopsis
De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Schermafbeelding 2016-05-23 om 09.37.49

 

Share on Facebook