Volg mij overal!
Lifestyle / 200516

Save the date! ‘Breaking Stones 1963–1965’

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 14 mei tot en met 9 juli een expositie met nostalgische foto’s van The Rolling Stones in hun beginjaren. Aanleiding is de lancering van het nieuwe boek ‘Breaking Stones 19631965 : A Band on the Brink of Superstardom’ van de Britse fotografen Terry O’Neill en Gered Mankowitz.

Rolling Stones

Celebrity fotograaf Terry O’Neill (1938) wist op 25-jarige leeftijd dat The Rolling Stones dezelfde magie hadden als een ander Brits fenomeen, The Beatles. Hij fotografeerde de band voor en achter de schermen. Popfotograaf Gered Mankowitz (1946) was pas 19 jaar oud toen hij in 1965 meeging op hun tour door Amerika.

Mick Jagger

De twee legendarische fotografen hebben van The Rolling Stones talrijke memorabele beelden gemaakt. In het boek zijn nog nooit eerder vertoonde foto’s en contactafdrukken opgenomen. Naast de fotografen komen ook Mick Jagger, Keith Richards en Bill Wyman aan het woord. Terry O’Neill en Gered Mankowitz behoren tot de meest verzamelde fotografen ter wereld.

Mick Jagger & Aston Martin DB6, London 1966

Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.  

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs

Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam

T: 020 320 67 05

Rolling Stones

www.eduardplanting.com

Share on Facebook