Volg mij overal!
Lifestyle / 180516

Must have! Rolls-Royce Phantom Zenith collection

“Aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Rolls-Royce presenteer ik vol trots een Bespoke Collection die twee van ’s werelds meest zeldzame en bejubelde luxe voertuigen als thema heeft: Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé. Phantom Zenith Collection verlegt de standaard op alle gebieden waar luxegoederen op beoordeeld worden.” Torsten Möller-Ötvös, CEO Rolls-Royce Motor Cars.

Px187Mzc4MDk2Mi0yLTE5NjE5ODU5NDA=

“Trots zijn we ook in Nederland”, aldus Bart Coppens van CITO Motors te Eindhoven en een van de zeven door Rolls-Royce gecertificeerde Rolls-Royce Sales & Brand Managers ter wereld. “We hebben een enorme inspanning moeten leveren om de gelimiteerde Phantom Zenith Collection naar Nederland te halen. Dat is uiteindelijk gelukt met een Phantom Coupé.” 

Vanaf de oprichting 112 jaar gelden heeft Rolls-Royce Motor Cars altijd gestreefd naar het verleggen van de standaard voor de meest exclusieve en luxe zaken die er bestaan. Zoals op 1 januari 2003, toen het eerste exemplaar van de zevende generatie Phantom in het nieuwe Huis van Rolls-Royce in Goodwood, Verenigd Koninkrijk aan zijn nieuwe eigenaar werd overhandigd. Iedereen was het erover eens: Rolls-Royce had haar naam als beste auto ter wereld weer een nieuw, rotsvast fundament gegeven. 

Px187Mzc4MDk2Mi0zLTE0NjIxMDgzMzY=

Vier jaar later volgde Phantom Drophead Coupé, een compromisloze cabriolet, en in 2008 verscheen Phantom Coupé, nu al een van de meest legendarische Grand Tourers ooit die de weg plaveide voor Wraith, een ‘gentlemen’s Gran Turismo’. De nieuwste Rolls-Royce is Dawn uit 2016, waarmee Rolls-Royce aan de vooravond staat van een nieuw tijdperk, gekenmerkt door een volledig nieuw aluminium spaceframe voor alle toekomstige modellen en de aankondiging van de achtste generatie Phantom limousine. 

Zenith Collection

De Phantom Zenith Collection, bestaande uit vijftig van de allerlaatste Rolls-Royce’s Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé die er gebouwd zullen worden hebben alles in zich om echte collectoritems te worden in de mooiste (auto)verzamelingen ter wereld. 

Elk detail van de auto’s is door het Bespoke ontwerpteam opnieuw overwogen. In de kofferruimte bijvoorbeeld bevindt zich een champagnekoeler met ruimte voor twee flessen en acht glazen. De achterpassagiers worden bovendien omringd door het fijnste, met zachte kussens opgevulde leder.

Px187Mzc4MDk2Mi00LTEwNDU0NTA1OA==

De mooiste en meest exclusieve materialen kenmerken in- en exterieur. In de middenconsole krijgt bovendien een bijzonder, uniek voorwerp een prominente plaats: wanneer de Phantom Zenith Collection-eigenaar de lade opent, vindt hij een doosje van gepolijst aluminium met het unieke nummer van zijn auto erin gegraveerd. In het bijzondere doosje zit een stukje automobiele historie: een authentiek deel van de Phantom Assembly Line uit het Home of Rolls-Royce in Goodwood. Een verwijzing naar de exacte locatie en functie van het stukje assemblagelijn ontbreekt natuurlijk niet.

Px187Mzc4MDk2Mi01LTEyMjYyOTUwODk=

Nederland

Als bijzonder gewaardeerde markt voor Rolls-Royce ziet CITO Motors in Eindhoven de belangstelling voor het merk in Nederland de afgelopen jaren toenemen. “Steeds meer mensen beseffen dat het rijden in een Rolls-Royce een ervaring is die nergens mee kan worden vergeleken. Rolls-Royce rijden betekent het merk liefhebben. Daarom hebben wij met succes ons uiterste best gedaan een van de vijftig Phantoms Zenith Collection te mogen leveren, en daar zijn we bijzonder trots op. Het onderstreept de iconische status van Rolls-Royce in Nederland,” besluit Bart Coppens van CITO Motors uit Eindhoven.

Px187Mzc4MDk2Mi02LTg5NDY1MTYyOQ==

Einde

Alle vijftig Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé Zenith Collections zijn inmiddels vergeven en ook de productie van Phantom limousine loopt dit jaar ten einde. De orderboeken zullen spoedig gesloten worden, dus wie nog een van de meest legendarische automobielen uit de recente geschiedenis wil bemachtigen, al dan niet geheel naar eigen wens opgebouwd door de specialisten van Rolls-Royce Bespoke, moet niet te lang wachten.

Share on Facebook