Volg mij overal!
Lifestyle / 040516

Save the date! Gin festival 2016

Op zaterdag 21 mei wordt de Amsterdamse Undercurrent omgetoverd tot een waar Gin- walhalla. Liefhebbers van de populaire G&T, kenners, maar ook de Gin-leek is welkom om zich tijdens het Gin Festival te laten informeren en verrassen door zo’n 100 verschillende merken.

13063206_559082800933217_5869328073891898950_o

Gin is helemaal terug en groter dan ooit. De afgelopen 15 jaar is heel Europa in de ban geraakt van deze Britse spirit, die oorspronkelijk uit Nederland komt. Inmiddels zijn er tientallen nieuwe gins en tonics bijgekomen en ruim 75 hiervan zijn aanwezig op het Gin Festival. Naast gin en tonic is er ook ruimte voor de voorvader van gin, namelijk onze eigen jenever. Maar ook voor vermouth en negroni’s is hier een plekje. “De gin-drinker is niet alleen geïnteresseerd in gin & tonic, maar in een diversiteit aan smaken. En dat kan in elke categorie zijn. Daarom is er ook ruimte voor jenever, wat historisch de basis is voor gin, maar ook voor vermouth, dat door klassieke cocktails als de Martini sterk verbonden is met gin en nu enorm in opkomst is als mixdrank. Verder is er craft beer, hele goeie koffie en natuurlijk lekker eten.” Aldus organisator Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen.

Programma

Gedurende de dag zullen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over hun vak. Hierbij komen alle facetten van het ontwikkelen, distilleren, verpakken en geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails aan bod. Ook kunnen er tasting-sessies worden bijgewoond waar verschillende stijlen gin en jenever wordt geproefd. En ben je nog steeds op zoek naar de perfecte g&t? Dr. Gin nodigt je uit in zijn Gin lab en samen met hem test je verschillende combinaties en garneringen, totdat je jouw ideale combi hebt gevonden!

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein en uitkijkend over het water. En geen stress wat betreft vervoer. Een speciale én gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden. Je ontvangt bij binnenkomst een speciaal Glencairn tasting-glas en een Gin Guide waarin alle

aanwezige merken hun eigen pagina hebben waardoor je heel handig je eigen smaaknotities kan maken.

Tickets en verkoop uitsluitend 18 jaar en ouder: € 17,50 in de voorverkoop, € 22,50 aan de deur
Locatie: Undercurrent (NDSM)
Tijd: 14:00 – 22:00

www.ginfestival.nl

Share on Facebook