Volg mij overal!
Lifestyle / 210416

Save the date! Valtifest 2016

Gloeiende, gloeiende, gloeiende! Meubel Stukken, de Valtifest organisatie, heeft de afgelopen weken non stop op loeihete kolen gezeten. Hebben we de billen gebrand? Moeten we op de blaren zitten? Welnee, die dans zijn we zonder kleerscheuren ontsprongen. We zijn er vooral op gebrand het thema wereldkundig te maken… 

“Valtifest On Fire!” 

“Let’s get intimate”

Schermafbeelding 2016-04-21 om 08.39.33

(UN)DRESSCODE

Zo. Dat is eruit! 

Waar rook is, is vuur. Het thema gaat hand in hand met de dresscode en dit maakt Valtifest in het overvolle festivalseizoen nog steeds het bijzondere en bovenal vrolijke buitenbeentje. De volledige lijst met inspiratie vind je op valtifest.nl, maar hier alvast een heet voorproefje: Vurig, Vlamboyant, Draak Queen, Madame Jeanette, Burning Mannetje, Hugo Bossbrand, Red or Dead, Barbeknoeier, Wasa Biseksueel, Jalapeñozem, Hitsige Huisvrouw, Peper in je Reet, Sambalballensambadanseres op een Aanmaakblokhak, Waxinenicht, Wat een Griller!!!

Valtifest 1 © Dennis Bouman - contact before use

ONTDEK JE INTIEME PLEKJE

Het festivalterrein op de NDSM-werf wordt intiemer opgezet. Sexyer, heter en vuriger dan ooit; het jaagt ons het schaamrood naar de kaken als we er te lang aan denken. “Let’s get intimate”, in elk hoekje en elk gaatje, in elk kiertje en in elk spleetje. De “Main Stage” maakt plaats voor meer hitsige area’s, zoals: Burn The House Down, Speedfreax, What’s Cookin’ invites Joost van Bellen (RAUW), Kikkenstein invites ‘s werelds grootste BBQ event The Chosen Few Picnic, Gay Balls Of Fire, Meubel Stukken’s nieuwe zeemanscafé De Bar Naval, The Ginger Bar (alleen toegang voor roodharigen) en Oost West As Best (waar je je demonen kan verbranden en daarna uitstrooien over het IJ).

© Dennis Bouman - contact before use Valtifest 4

OORGASME

De brandende nieuwsgierigheid is door het bovenstaande even geblust, maar de volgende opvlieger dient zich alweer aan zodra je de gepeperde line-up ziet waarbij meer aandacht is voor zwarte muziek, als basis voor alle intimiteiten en intense hoogtepunten. O.a. Vitalic (FR), Artful Dodger (UK), Terry Hunter & Mike Dunn (US) (Chosen Few DJ’s), Joost Van Bellen, Dimitri, Melon & Mike Risk, Fullscale, Leroy Rey, Gomes en nog veel, véél meer gaan de festivaltenten volledig in de as leggen. Brand in Mokum, zullen we maar zeggen. 

Valtifest 5

Maar er is nogmeer. 

Meubel Stukken bestaat 20 jaar en dat vieren we met het Meubel Stukken Jubeljaar. 

“Valtifest On Fire” luidt het knallende begin in van het Jubeljaar, waarin alle evenementen van Meubel Stukken een extra 20-jarig-jubileum-saus zullen krijgen. Denk aan Manifesto, O.W.A.P., Oud Hollandsch Acid Feest, Speedfreax, Kikkenstein, Ship Happens, Brand in Mokum, allemaal nog leuker en nog feestelijker en als al klapper op de vuurpijl het 10-jarig bestaan van Valtifest in 2017.

“If you can’t stand the Heat, get out the Kitchen. “Valtifest On Fire” wordt de heetste editie ooit. Daar durven we onze handen voor in het vuur te steken. So “Let’s get Intimate…”

Valtifest 6 Valtifest 7

Valtifest On Fire!

Zaterdag 3 september 2016

NDSM-werf, Amsterdam Noord 

12:00 – 23:00 uur 

Tickets: € 35,- (Early Bird) & €45,- (Normaal), excl vvk kosten. 

Check valtifest.nl of facebook.com/valtifest voor tickets, dresscode en het laatste nieuws.

Valtifest 8 Valtifest 9

OVER VALTIFEST

Je hebt festivals en je hebt Valtifest. Het kleurrijke Amsterdamse Stadsfestival dat sinds 2007 elk jaar op de eerste zaterdag van september plaatsvindt op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ieder jaar weer een bijzonder thema met een daarbij passende uitzinnige dresscode. De thema’s tot nu toe waren: ‘Multicolour’, ‘Beestenboel’, ‘It’s a Religion‘, ’All in the Family’, ‘Next To Uranus’, ‘KAK!’, ‘De 7 Zonden’ en ‘Wie je ook Tent’ als laatste in 2015.

Valtifest biedt een podium aan uitzinnige creativiteit, gekte, aanstormende modetalenten, vernieuwende muziek en de broodnodige kunst- en vliegwerken.

Valtifest wordt georganiseerd door Meubel Stukken, opgericht door Joost van Bellen en Peter van der Meulen in 1997 en sinds 2010 alleen in handen van Peter van der Meulen. De zogeheten “Feestaannemers” zorgen voor een feestelijke explosie van positieve creativiteit, immer bij de pinken, altijd bij de tijd en omvallend van de hippigheid. Meubel Stukken organiseert spraakmakende en toonaangevende feesten, clubavonden, evenementen en festivals, zoals Manifesto, O.W.A.P., Oud Hollandsch Acid Feest, Speedfreax, Kikkenstein, Ship Happens, Brand in Mokum en Red Bull Playrooms.

Share on Facebook