Volg mij overal!
Fashion / 130416

Must have! Kings of Indigo X Hacked

Het Nederlandse denim merk Kings of Indigo is een samenwerking aangegaan met het label VAN SLOBBE VAN BENTHUM. Samen lanceren ze de Kings of Indigo x Hacked collectie, die op vrijdag 15 April tijdens de Amsterdam Denim Days zal worden gelanceerd.

IMG_3418

Hacked

VAN SLOBBE VAN BENTHUM bracht in het voorjaar van 2015 de eerste collectie genaamd ‘Hacked’ uit. Met het project levert het label commentaar op het hedendaagse fenomeen van fast fashion, mode die op basis van snel op elkaar volgende collecties, goedkoop in de winkels hangt.

Door de overproductie van de mode-industrie te hergebruiken en te upcyclen, transformeren van Slobbe en van Benthum zichzelf van productontwerpers in procesontwerpers, die restpartijen benaderen als grondstof. Hacked is niet alleen een kritiek op de effecten van de hedendaagse mode-industrie, maar ook een onderzoek naar een mogelijk nieuwe rol voor de modeontwerper in het ontwerp- en productieproces.

IMG_3410

Kings of Indigo x Hacked

Nu gaan de ontwerpers aan de slag met samples van Kings of Indigo. Ze selecteerden hiervoor de meest bruikbare denims voor mannen en vrouwen. Die ze vervolgens gedeeltelijk gaan reconstrueren, borduren, details weglaten of er aan toevoegen. Om zo een nieuwe serie denims te realiseren die nog steeds Kings of Indigo uitstraalt, maar ook de VAN SLOBBE VAN BENTHUM signatuur draagt.

IMG_3385

‘’ Voor ons is Hacked een alternatieve ontwerpmethode en een andere manier om een collectie te realiseren. Tegelijkertijd proberen we hiermee om op onze manier een bijdrage te leveren aan een mogelijke oplossing voor het probleem van dead-stock en grondstof verspilling binnen de mode-industrie; dus een vorm van duurzaam ondernemen. Op dat vlak ‘ontmoeten’ Kings of Indigo en wij elkaar. Hacked is een methode, een mentaliteit die overal op toegepast kan worden. Voor ons is deze samenwerking een kans om met denim aan de slag te kunnen gaan.’’ Aldus Francisco van Benthum.

De Kings of Indigo x Hacked collectie zal bestaan uit unieke stuks en gelimiteerde series. en zal worden aangevuld met tops en andere items waardoor een complete en actuele collectie ontstaat die gelanceerd wordt tijdens het Amsterdam Denim Days Blueprint event en daar verkocht zal worden.

IMG_3381

Amsterdam Denim Days

Van 11 t/m 17 april 2016 vinden voor de derde keer de Amsterdam Denim Days plaats en verwelkomt de hoofdstad de internationale denim community. Amsterdam is denim capital van de wereld en daarom trekken de Denim Days duizenden denim-liefhebbers van over de hele wereld: van merken en makers tot liefhebbers, verenigd door hun liefde voor indigo. Het is een jaarlijks terugkerend event waar jeans liefhebbers verschillende evenementen in de stad kunnen bijwonen. Om hun passie te delen en te praten over innovatie, onderwijs, duurzaamheid, en alles wat maar te maken heeft met indigo.

IMG_3376

Amsterdam Denim Days Blueprint event

15 & 16 april 2016
Westergasfabriekterrein (Zuiveringshal / Machinegebouw)

Vrijdag 15 april 12.00 – 20.00
Zaterdag16 april 10.00 – 18.00

Share on Facebook