Volg mij overal!
Lifestyle / 130416

Fresh! Microbrouwerij Ouderkerk’s Goud lanceert Weizenbier

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, is het tijd voor heerlijk, verfrissend Weizenbier. Bierliefhebbers uit Amsterdam en omstreken kunnen vanaf volgende week op het terras genieten van Ouderkerk’s Goud Weizen. Ouderkerk’s Goud begon in 2014 als hobbyproject van vader en zoon, maar is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle microbrouwerij. De bieren worden onder andere geschonken bij de restaurants van Loetje en Yoepz Kip & Kreeft, The Uptown Meat Club en Tap Zuid.
Naast een Pale Ale, een Brown Ale en een ‘Session bier’, brouwt de microbrouwerij uit Ouderkerk aan de Amstel nu ook Weizenbier. Klassiek gebrouwen met vier soorten mout, waarvan 50 procent tarwe voor een heerlijke frisse smaak. Het bier is mild en heeft een aangenaam hoparoma met een hint van banaan. De toevoeging van caramout geeft deze Weizen wat extra kleur en body. Ouderkerk’s Goud Weizen gaat perfect samen met vis en schaaldieren of een salade met vis of kip.

Px187MzUzODg1Mi0yLTEzNjI5ODgxOTU=
Nieuwe wereld van kleur, geur en smaak 
Eigenaar Paul Schram kwam tijdens zijn reizen, in dienst van één van de grootste bierbrouwers ter wereld, in aanraking met eigenaren van microbrouwerijen. “Zij lieten mij kennismaken met een wereld van bier met veel meer kleur, geur en smaak dan ik gewend was”, vertelt Paul. “Dit inspireerde mij om zelf aan de slag te gaan. Ik haalde mijn craft brewing diploma in Kopenhagen en ging samen met mijn zoon aan de keukentafel zitten. Ons eerste doel: het ideale bier voor bij biefstuk brouwen. Het werd een Pale Ale met een licht karamelaroma. Biefstukrestaurant Loetje was zo enthousiast dat Ouderkerk’s Goud nu bij al hun restaurants wordt geschonken.”

Px187MzUzODg1Mi0xLTExMDI4Mjk3MTI=
Hoog in smaak, laag in alcohol
Ouderkerk’s Goud brouwt vier soorten bier: Pale Ale, Brown Ale, Session en Weizen. Vader en zoon ontwikkelen de recepten op een thuisbrouwinstallatie. Het bier wordt vervolgens gebrouwen bij Brouwerij Troost in de Westergasfabriek. Kenmerkend voor Ouderkerk’s Goud? Paul: “Veel speciaalbieren zijn relatief hoog in alcohol. Wij ontwikkelen bieren die vol zijn van smaak, kleur en geur, maar wel met een gematigd alcoholpercentage van rond de 5%. Toegankelijk en niet te zwaar dus. Ook de match met eten is voor ons belangrijk.”
De bieren van Ouderkerk’s Goud zijn onder andere verkrijgbaar in Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen, Abcoude en Amsterdam. Kijk op de website voor een compleet overzicht: www.ouderkerksgoud.nl.

Share on Facebook