Volg mij overal!
Lifestyle / 070416

Must see! Generator opent in Amsterdam

Generator Amsterdam heeft op 16 maart haar deuren geopend in Amsterdam Oost. Het designhostel is gevestigd in het monumentale Universiteitsgebouw gelegen aan het populaire Oosterpark. Generator staat bekend om haar comfortabele, hippe en betaalbare (hostel)kamers waarbij design de leidraad is. Met de bars en het restaurant in Generator, genaamd Nescio, is Amsterdam een nieuwe hotspot rijker voor zowel de toerist als de Amsterdammer.

Schermafbeelding 2016-04-07 om 10.41.40

Design speelt een grote rol bij alle Generator vestigingen. De Amsterdamse vestiging heeft  onder leiding van DesignAgency, in samenwerking met architectenbureau IDEA, het historische pand (1916) weten om te toveren tot een bijzondere plek waarbij moderne architectuur en het bestaande erfgoed beide tot hun recht komen. Originele elementen van de Universiteit zijn bewaard gebleven, zoals bijvoorbeeld de terrazzo vloer, houten collegebanken en glas-in-loodramen.

Schermafbeelding 2016-04-07 om 10.40.54

Nescio: food, drinks en design

Het grote kloppende hart van Generator is Nescio, de bars en het restaurant verdeeld in drie ruimtes. Direct aan de lobby zit het Cafégedeelte van Nescio, een hoge ruimte met terras aan het park. De zitjes zijn voorzien van speciaal voor Generator ontworpen, vintage lokale en gerestaureerde meubelen. Door de toevoeging van metalen geabstraheerde huizen, heb je het gevoel van privacy maar maak je nog steeds onderdeel uit van het geheel. De mismatched– gelegde vloer is levendig paars, roze en diep geel, geïnspireerd op het bovenaanzicht van kleurrijke bollenvelden. Het gebouw is vanaf de lobby verdeeld in twee vleugels met kamers.

Schermafbeelding 2016-04-07 om 10.40.31

Vanuit de lobby loop je door naar het tweede gedeelte van Nescio: Het Auditorium. Deze bijzondere ruimte is gelegen in een voormalige college zaal, met de oorspronkelijke houten collegebanken nog aanwezig. Er hangt een imposante collectie Erlenmeyer-kolf-geïnspireerde verlichting voor het originele schoolbord, waar alle verkrijgbare drankjes opgeschreven staan. Door de meerdere lagen in deze ruimte ontstaan er gezellige hoekjes waar je overdag terecht kunt voor een kop koffie, een meeting of voor een heerlijke cocktail. 

Als je boven in het Auditorium doorsteekt, kom je uit bij het derde deel van Nescio; de Library. Deze prachtige voormalige universiteitsbibiliotheek is nog helemaal in originele staat met donkerbruine boekenkasten. De toevoeging van gezellige zitjes maakt deze ruimte perfect voor bijzondere meetings, vergaderingen of evenementen. 

Samenwerkingen met Nederlandse designers

DesignAgency heeft samengewerkt met meerdere Nederlandse en internationale merken en designers, geadviseerd door het Amsterdamse street art collectief Bright Side Gallery. Zo staan er bij binnenkomst in het gebouw twee indrukwekkende totempalen gemaakt door Nederlands’ ontwerper Hans van Bentem, in samenwerking met de Lao-be tribe uit Senegal. Het kleurrijke behang op de kamers, verdeeld in 4 patronen, is afkomstig van van Nederlands/Belgisch duo Studio Job. 

Schermafbeelding 2016-04-07 om 10.41.52

Verlichting speelt een grote rol binnen Generator en is grotendeels afkomstig van Blom&Blom, de designstudio van twee broers gevestigd in Amsterdam en Berlijn. Zij hebben Generator voorzien van honderden voormalige fabriekslampen, de meesten voorzien van een informatiekaart waarop te lezen is waar de lamp vandaan komt. 

Schermafbeelding 2016-04-07 om 10.41.19

De liftschacht is beschilderd door Nederlands typografisch kunstenaar Pieter Ceizer, Generator heeft eerder met hem samengewerkt op de vestiging in Parijs. De muren op de verschillende verdiepingen zijn geïllustreerd door Rotterdamse illustrators Kamp Horst. Het Auditorium is geïllustreerd door Nederlands’ duo Graphic Surgery en het trappenhuis door Nederlandse illustrator Gino Bud Hoiting. Deze bijzondere samenwerkingen geven Generator het rijke karakter en zo worden de grenzen tussen een betaalbaar hostel en een high-design hotel verder vervaagd. 

Schermafbeelding 2016-04-07 om 10.41.10

Over Generator

Generator is een award-winning designhostelketen met vestigingen in de metropolen van Europa; Londen, Berlijn Parijs en vanaf nu ook in Amsterdam. Generator biedt reizigers unieke slaapplekken voor een betaalbare prijs, waarbij design altijd de leidraad is. Inmiddels heeft Generator 6000 bedden verspreid over 8 landen en geeft hiermee een nieuwe betekenis aan het woord hostel. De sociale ruimtes, bars en restaurants zijn in alle Generator vestigingen lokale hotspots welke tot laat geopend zijn voor gasten. Voor meer informatie, zie www.generatorhostels.com, www.nescioamsterdam.com en facebook.com/generatorhostels en facebook.com/nescioamsterdam.
Schermafbeelding 2016-04-07 om 10.40.39
Generator Amsterdam heeft 564 bedden verdeelt in 168 tweepersoons-,  vierpersoonskamers en een exclusieve zespersoons Sky suite. Een bed in de vierpersoonskamers boek je vanaf 18 euro per nacht, een tweepersoonskamer boek je vanaf 70 euro per nacht. 

Praktische informatie

Generator Amsterdam is gelegen aan Mauritskade 57, 1092 AD, Amsterdam.

Openingstijden Nescio:

Zo-do: 09:00u tot 03:00u
Vrij-za: 09:00u tot 04:00u 

Share on Facebook