Volg mij overal!
News / 310316

Save the date! CABINET: een nieuwe beurs voor design en antieke meubels

Op 16 juni vindt de eerste editie plaats van CABINET, een nieuwe design en antiekbeurs gewijd aan uitzonderlijke meubels. CABINET presenteert meubels op een geheel nieuwe manier, waarbij de werelden van design en antiek met elkaar worden verenigd. In plaats van op een specifieke periode of stijl, ligt de nadruk op esthetiek, vakmanschap, kwaliteit en een cool-factor, ongeacht de ‘leeftijd’ van een meubel. Dit wordt onderstreept door het beursontwerp: in plaats van een traditionele, ingedeelde lay-out met vaste gangpaden en stijlkamers, is het interieurontwerp open, met eilanden zonder muren en deelnemers uit verschillende disciplines zijn met zorg ten opzichte van elkaar opgesteld. CABINET richt zich met de beurs op een groeiende markt aan verzamelaars: van traditionele design- en antiek collectioneurs, tot de nieuwe generatie meubelliefhebbers.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 07.00.01

CABINET brengt rond de 60 handelaren, galeries en designers bijeen voor een internationaal aanbod aan exclusieve meubels. CABINET werkt hiervoor samen met een aantal partners die op hun beurt koplopers zijn in hun eigen discipline: zowel in antiek, als in modern en hedendaags design. Deze partners zijn onder andere De Koninklijke Vereniging van Handelaren in Oude Kunst, de belangrijkste landelijke overkoepelende organisatie van handelaren in oude kunst en antiek, en Morentz, internationaal bekend om hun grootschalige collectie van met zorg gerestaureerde twintigste-eeuwse vintage design klassiekers. Maar ook internationaal gerenommeerd designlabel Droog. Eén van de bekendste vertegenwoordigers en voorlopers van Dutch Design. 

Schermafbeelding 2016-03-31 om 07.00.09

Topstuk op de beurs is een troon voor de Engelse Koningin Mary, consort van William III uit circa 1690. De troon is recent ontdekt door Veilinghuis Christie’s, dat het voor het eerst internationaal zal presenteren op CABINET, voordat het later in het jaar geveild zal worden. 

Schermafbeelding 2016-03-31 om 07.00.19

Salon/ organiseert in samenwerking met Cabinet een randprogramma in het centrum van Amsterdam waar op historische locaties zoals Museum Van Loon en de Oude Kerk ‘capsule tentoonstellingen’ zijn van drie stoelen: een historische stoel gelinkt aan de locatie, een iconische 20e eeuwse stoel en een hedendaagse stoel van een ontwerper die ook op de beurs vertegenwoordigd is

CABINET vindt plaats van 16 tot en met 19 juni in SugarCity, de voormalige suikerfabriek in Halfweg. Het overweldigende historische gebouw met industriele charme dient als perfecte setting voor het evenement.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 07.00.30

Share on Facebook