Volg mij overal!
News / 310316

Fresh! Ikea lanceert 5 nieuwe limited collecties

Het is creatief, vernieuwend en gewaagd: meubels en woonaccessoires combineren met mode, fotografie, kunst, glas en keramiek. Gisteren lanceerde IKEA maar liefst vijf nieuwe limited collecties in X BANK. In het voormalige bankgebouw in hartje Amsterdam kwam het beste op het gebied van mode, kunst en design samen. Modeontwerpers Katie Eary en Walter Van Beirendonck vertelden over hun samenwerking met het woonwarenhuis en het tot stand komen van de GILTIG en GLÖDANDE collectie. Glasontwerper Ingegerd Råman legde uit hoe zij met de designers van IKEA voor VIKTIGT de grenzen van materiaalgebruik en productieprocessen heeft opgezocht. Kunstfotograaf Tanya Long lichtte toe hoe haar foto voor de IKEA ART EVENT 2016 collectie tot stand is gekomen. IKEA maakt tevens een duurzaam statement met de ANVÄNDBARcollectie. De nieuwe designcollecties zijn vanaf april in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Vorig jaar kondigde het woonwarenhuis de komst van meer nieuwe en tijdelijke designcollecties al aan. Nu zijn deze bijzondere limited collecties, die in samenwerking met verschillende topdesigners uit verscheidende disciplines tot stand zijn gekomen, een feit. Richard La Graauw, Communication & Interior Design Manager IKEA Nederland is trots: “We laten zien wat de ontdekkingsreis door andere designwerelden IKEA oplevert. Met de inspirerende producten uit deze levendige designcollecties kunnen mensen een persoonlijk statement maken in hun interieur. De limited collecties zijn het toonbeeld van wat we Democratic Design noemen: de juiste combinatie van vorm, kwaliteit, functie en duurzaamheid tegen een betaalbare prijs. Zo maakt IKEA geweldig, grensverleggend design toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.”

01-IKEA-Vitality-Launch-95Q1919

Oog voor design

Bezoekers van X BANK keken letterlijk hun ogen uit bij de nieuwe producten. Felle kleuren, vissen en ogen spelen de hoofdrol in de GILTIG limited collectie, die in samenwerking met de Londense mannenmodeontwerper Katie Eary ontworpen is. Ook in de fantasierijke GLÖDANDE collectie komen patronen van duizenden ogen terug. De Vlaamse modeontwerper Walter Van Beirendonck creëerde een fabelachtig verhaal rondom de nieuwe designcollectie van IKEA. Het woonwarenhuis ging meer bijzondere samenwerkingen aan; de VIKTIGT limited collectie is ontwikkeld met de bekende Zweedse glasontwerper Ingegerd Råman en voor de IKEA ART EVENT 2016 limited collectie werden elf kunstfotografen benaderd, waaronder de in Eindhoven woonachtige Amerikaanse fotograaf Tanya Long.

08-IKEA-Vitality-Launch-0T4A8183

Aandacht voor duurzaamheid

Naast het levendige design legt IKEA de nadruk op duurzaamheid. De boodschap van de designers van IKEA zit dan ook duidelijk verpakt in de ANVÄNDBAR limited collectie: leef een duurzamer en milieuvriendelijker leven thuis. Ook in het materiaalgebruik zit een duurzame boodschap. IKEA werkte voor VIKTIGT met natuurlijke vezels, glas en keramiek. In de andere collecties is tevens gebruik gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen.

IKEA in samenwerking met Katie Eary - GILTIG eetgerei__201632_thle01a_01_PH131923

Projecties op ramen

Niet alleen in X BANK maar ook daarbuiten maakten bezoekers kennis met de nieuwe limited collecties van IKEA. Het woonwarenhuis projecteert beelden van de nieuwe producten op de ramen van het karakteristieke gebouw. Zo kunnen toevallige voorbijgangers de producten van de ANVÄNDBAR, GILTIG, GLÖDANDE, IKEA ART EVENT 2016 en VIKTIGT collectie alvast bewonderen. Deze projecties zijn nog tot en met woensdag 13 april te zien. IKEA is de eerste retailer in Nederland die deze beamtechniek op de ramen van de monumentale X BANK inzet om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten.

Kijk voor meer informatie over de vijf nieuwe limited collecties op IKEA.nl/collecties.

Share on Facebook