Volg mij overal!
Lifestyle / 240316

Must see! Moco opent met Banksy

Begin april opent het Moco / Modern Contemporary Museum haar deuren voor publiek. De openingsexpositie combineert werken van Pop Art-protagonist Andy Warhol en Street Art-legende Banksy. Het nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst aan het Amsterdamse Museumplein wil hiermee een brede, internationale maar zeker ook jeugdige doelgroep bereiken. Tijdens de expositie zijn meer dan tachtig werken van beide kunstenaars te zien waaronder het in 2009 voor het laatst tentoongestelde 3 x 4 meter grote “Beanfield” van Banksy. Een belangrijk canvas dat Banksy als activistisch kunstenaar typeert.

OPENING MOCO MUSEUM AMSTERDAM 2016_1 OPENING MOCO MUSEUM AMSTERDAM 2016_2

Moco Museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van LionelGallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Al meer dan achttien jaar werkt het kunstkoppel met werken van internationale kunstgrootheden. Van Picasso tot Koons, van Hirst tot Basquiat. 

Het stel geeft Banksy, die al ruim twee jaar aan de top staat in de kunstwereld, nu de ongeautoriseerde expositie die hij verdient; daar waar de kunstenaar voorheen al stiekem doeken plaatste in musea. 

OPENING MOCO MUSEUM AMSTERDAM 2016_3 OPENING MOCO MUSEUM AMSTERDAM 2016_4

Door de oprichting van het Moco Museum zijn zij in staat topwerken te tonen die normaliter buiten het bereik van het grote publiek blijven. Voor het museum zijn vele bruiklenen beschikbaar gesteld vanuit het internationale netwerk van de initiatiefnemers. 

OPENING MOCO MUSEUM AMSTERDAM 2016_5

Gelegen tussen het Van Gogh en het Rijksmuseum is Moco gevestigd in de beeldbepalende stadsvilla ‘Alsberg’, in 1904 ontworpen door architect Eduard Cuypers, neef van de beroemde Pierre Cuypers die verantwoordelijk was voor het ontwerp van het tegenovergelegen Rijksmuseum. De restyling van de vertrekken was in handen van Studio Piet Boon. In het museum zal tevens een vegetarische horecagelegenheid aanwezig zijn en kunnen evenementen worden georganiseerd. 

OPENING MOCO MUSEUM AMSTERDAM 2016_6

Website: www.mocomuseum.com

Moco Museum : 

Opening : Saturday 9 april 10 -20 uur

Exhibitions: 

Banksy ‘Laugh now’:  t/m 4 september 2016

Warhol ‘Royal’:  t/m 3 juli 2016

Honthorststraat 20 / Museumplein, Amsterdam. 

Share on Facebook