Volg mij overal!
Fashion / 180316

Must have! H&M’s Conscious Exclusive Collectie 2016

In de Conscious Exclusive Collectie 2016 komen historie en moderniteit samen. De nieuwe collectie, die kunstzinnige, verfijnde elegantie uitstraalt, is een eerbetoon aan de tentoonstelling Fashion Forward – 300 years of Fashion in het Musée des Arts Décoratifs en wordt gelanceerd op dezelfde dag dat de tentoonstelling wordt geopend.

Lookbook Conscious Exclusive 

Het designteam van H&M is het modearchief van het museum ingedoken om daar de topstukken van drie eeuwen haute couture te selecteren. Het resultaat is een eigentijdse, artistieke collectie die vooruitstrevend, duurzaam en absoluut uniek is. Vanaf 7 april is de collectie online en in ongeveer 180 winkels wereldwijd verkrijgbaar.

Lookbook Conscious Exclusive_

“De innovatieve, duurzamere materialen en uitbundige versieringen die voor deze collectie zijn gebruikt, resulteren in een veelzijdige stijl die gelaagdheid, vormen en texturen combineert. De decoratieve accessoires en op art deco geïnspireerde sieraden maken het geheel af”, zegt Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij H&M.

Julia Restoin Roitfeld voor H&M

Het vloeiende, eenvoudige silhouet komt terug in soepel vallende jurken, artistieke kaftans en gesculpteerde rokken. Prints voegen een verrassingselement toe en laten jurken in trompe-l’oeilschilderijen of beeldhouwwerken veranderen. Zo is een lange baljurk met een diep decolleté voorzien van een dessin van gedrapeerd marmer en een jurk met vloeiende lijnen is versierd met een fragment van ‘La Primavera’ van Botticelli. Korte jurken en blouses geïnspireerd op de klassieke schilderskiel ademen nonchalante verfijning en slaan een brug tussen heden en verleden.

Julia Restoin Roitfeld voor H&M_ 

“Een van mijn favoriete items uit de collectie is de asymmetrische mini-jurk die geïnspireerd is op een schilderij van Gustave Moreau. De combinatie van deze duurzamere stoffen met een oud schilderij vind ik erg mooi. Het is fantastisch dat duurzamere kleding ook geschikt voor de rode loper kan zijn”, zegt Julia Restoin Roitfeld, het gezicht van de campagne.

 1156_105_sRGB_300

Tot de gebruikte materialen behoren onder andere biologische zijde, biologische hennep, gerecycled linnen en mixen met Tencel®. Ook zijn nieuwe innovatieve materialen gebruikt, zoals gerecycled glas en Denimite, een materiaal van gerecycled versleten denim. H&M is het eerste modebedrijf dat Denimite toepast.

Ook nieuw in de Conscious Exclusive Collectie van dit seizoen zijn drie trouwjurken. Een feest van lichte materialen, rijke decoraties en dromerige, gedrapeerde lijnen, speciaal voor de bruid die er fantastisch uit wil zien en tegelijkertijd een duurzame keuze wil maken.

1156_108_sRGB_300

H&M is de exclusieve sponsor van de tentoonstelling Fashion Forward – 300 years of Fashion in het Musée des Arts Décoratifs waarvan Pamela Golbin de hoofdcurator is. De expositie omvat 300 jaar haute couture van ’s werelds meest invloedrijke ontwerpers en ook enkele stijlen uit de archieven van H&M waaronder een ontwerp uit de eerste designersamenwerking met Karl Lagerfeld in 2004.

Share on Facebook