Volg mij overal!
Fashion / 150316

Fresh! H&M en M.I.A. zamelen samen in

H&M gaat samenwerken met kunstenares en zangeres M.I.A. voor de H&M’s nieuwe initiatief World Recycle Week, een ambitieuze wereldwijde kledinginzamelingsactie. In die week wil H&M 1000 ton aan afgedankte en versleten kledingstukken inzamelen onder haar klanten in ruim 3600 winkels wereldwijd. World Recycle Week is onderdeel van H&M’s streven om gebruikte kledingstukken te recyclen tot textielvezels voor nieuwe producten. M.I.A. heeft exclusief voor H&M een nieuwe muziekvideo opgenomen waarin wordt opgeroepen tot bewustwording rondom het recyclen van kleding. De video zal op 11 april voor het eerst te zien zijn op hm.com.

 M.I.A.

Sinds 2013 worden klanten uitgenodigd om al hun gebruikte en versleten kleding en textiel in te leveren bij H&M-winkels, van ieder merk, van elke kwaliteit en in elke staat. Zo zorgen klanten dat er minder kledingstukken op de vuilnisbelt terechtkomen en als dank ontvangen ze een kortingsbon. Sinds H&M in 2013 met de kledinginzameling begon heeft het bedrijf meer dan 25.000 ton kleding ingezameld. Twee jaar geleden introduceerde H&M de eerste kledingstukken van gerecyclede textielvezels; belangrijke stappen die een closed-loop systeem voor fashion dichterbij brengen.

In deze eerste World Recycle Week wil H&M meer textiel dan ooit tevoren inzamelen. Naast de videoclip van M.I.A. zullen bloggers en personages uit de video zogenaamde ‘rehaul-video’s’ opnemen, waarin ze de kledingstukken laten zien die ze in de World Recycle Week recyclen via het H&M-kledinginzamelingsproject. Het is het tegenovergestelde van de zogenaamde ‘haul-video’s’, waarin je kleding laat zien die je net hebt aangeschaft. Neem je eigen video op, gebruik de hashtag #HMrehaul en breng je kleding naar een H&M winkel. Zo doe je mee met een wereldwijd fashion initiatief dat ervoor wil zorgen dat kledinginzameling voor iedereen vanzelfsprekend wordt.

Close the Loop is een belangrijk onderdeel van H&M’s duurzaamheidsbeleid. Het doel is een closed-loop systeem voor textiel te creëren, zodat afgedankte kleding opnieuw kan worden gebruikt en gerecycled tot textielvezels voor nieuwe producten. Het doel op de lange termijn is dat er geen enkel kledingstuk meer naar de vuilstort gaat en dat natuurlijke hulpbronnen worden bespaard. Alleen al door het recyclen van één T-shirt kun je 2100 liter water besparen. Alle textiel is welkom: verdwaalde sokken, oude handdoeken, die ene jurk met dat gat erin; niets is te kapot, te oud of te versleten voor een tweede leven.

 WRW logo

Meer informatie over kledinginzameling (Garment collecting)) en Close the Loop vind je op www.hm.com/garmentcollecting  #WorldRecycleWeek

Share on Facebook