Volg mij overal!
Modellen / 140316

Fresh! Elite Model Look 2016 gaat van start

Voor iedereen die droomt van een modellencarrière is er goed nieuws; de inschrijving voor Elite Model Look 2016 start nu! Doe mee en stap in de voetsporen van topmodellen zoals Gisele Bündchen, Constance Jablonski, Lara Stone, Alessandra Ambrosio en Cindy Crawford. Zij zijn allemaal ontdekt tijdens de grootste, internationale modellencompetitie ter wereld: Elite Model Look. Voor het 33ste jaar op rij geeft Elite duizenden jongens en meisjes tussen de 14 en 22 jaar de kans om hun droom werkelijkheid te laten worden.

198139-Header Elite Model Look Nederland 2016-b9b78b-original-1457700503

Het Elite team reist de komende maanden door Nederland op zoek naar nieuw talent. De castingdagen vinden plaats in Utrecht en Heerlen. Het Elite team biedt jongens en meisjes de kans om mee te doen aan de gerenommeerde modellenwedstrijd om deel uit te maken van ’s werelds meest prestigieuze agentschap. De castingdagen zijn op de volgende data:

28 mei 13.00 – 17.00 Hoog Catharijne, Utrecht
29 mei 13.00 – 17.00 Hoog Catharijne, Utrecht
25 juni 13.00 – 17.00 Heerlen
Deelname
De castingdagen staan geheel in het teken van Fashion & Beauty om kandidaten in stijl te verwelkomen. De modellen in spé presenteren zich op de catwalk aan de jury. Na afloop krijgen de kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde een natural make-over voor de photoshoot.

De volgende voorwaarden voor deelname gelden:
– Deelnemers dienen minimaal 14 jaar oud te zijn ten tijde van de regionale en nationale castingdagen. Alle deelnemers dienen minimaal 15 jaar te oud zijn ten tijde van de nationale finale.
– Jongens dienen minimaal 1.83 m te zijn en meisjes minimaal 1.72 m.
Bootcamp
De geselecteerde kandidaten gaan in de halve finale de strijd aan om een felbegeerde plek in de nationale finale te bemachtigen. Voorafgaand aan de finale worden de finalisten tijdens de Bootcamp optimaal voorbereid en klaargestoomd voor de catwalk. Zo krijgen de finalisten trainingen, workshops en advies van professionals uit de wereld van fashion, beauty en gezondheid.
Finale
De nationale finale vindt in samenwerking met Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats op maandag 11 juli op het Westergasterrein te Amsterdam. Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam krijgt de winnaar een plek in de grote, internationale finale, waar talenten uit maar liefst 40 landen zich aan het wereldwijde Elite netwerk presenteren. Anouk Thijssen, de Nederlandse finaliste van Elite Model Look 2015, werd vorig jaar wereldfinaliste tijdens de internationale finale van Elite Model Look World in Milaan en won daarmee een wereldwijd contract bij Elite ter waarde van €150.000,- en een shoot in Vogue Italia.
Inschrijven voor de castingdagen kan via www.elitemodellook.nl of via de casting app op de Facebook pagina van Elite Model Look: www.facebook.com/EliteModelLookNederland. Voor de laatste updates, tips en nieuwtjes kun je terecht op www.youtube.com/EliteNederland.
Over Elite Model Look

Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en vindt dit jaar voor de 33e keer op rij plaats. Elite Model Look trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers uit 800 steden, 40 landen en vijf continenten en biedt jongens en meisjes een unieke kans om binnen te treden in de modellenwereld. De nationale finale vindt in samenwerking met Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats op maandag 11 juli op het Westergasterrein te Amsterdam.
Over Elite World
Elite, opgericht in 1972, is het grootste modellenbureau ter wereld. Elite vertegenwoordigt meer dan 2.000 modellen in vijf continenten. Elite is een merk met activiteiten in drie verschillende bedrijfstakken waaronder high-level modellenmanagement, de Elite Model Look competitie en world-class licensing. Topmodellen zoals Cindy Crawford, Gisele Bündchen en vele andere gevestigde namen begonnen hun carrière bij Elite.

Share on Facebook