Volg mij overal!
Lifestyle / 090316

Must have! Extreem Beleggen

Een broodje Patatje Joppiesaus-chips en perzikjam, een witte boterham met melkvellen, of een combinatie blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op je brood. Het Nederlandse bammetje is verleden tijd, als het aan de makers van het boek Extreem Beleggen ligt. In dit boek de meest verrassende, soms krankzinnige maar altijd smakelijke recepten voor extreem belegde broodjes. Het boek verschijnt op 2 april.

20201d07-4d3c-4e68-8e23-09bb0e43cbb9
Nederlanders zijn de lachertjes van de lunchcultuur. Fransen en Italianen, ze ridiculiseren onze bolletjes kaas en worst al sinds mensenheugenis. En terecht, want veel kleurlozer wordt het niet. Maar de Middeleeuwen van de Nederlandse lunch zijn voorbij. Sinds enige tijd is er een beweging actief die het Hollandse bammetje voorgoed naar de geschiedenisboeken verwijst, de Nederlandse lunch herdefinieert en weer op de internationale menukaart zet.

f3d4ad76-11f7-43a9-926d-0314b5a2ff53
Het begon allemaal aan de gezamenlijke lunchtafel van een ondernemersenclave in Amsterdam. Mensen aan tafel belegden hun boterhammen met avontuurlijke combinaties. Wit brood met pindakaas, sambal, twee centimeter(nooit minder) dikke plakken leverworst (Euroshopper), afgetopt met flinterdunne plakjes ‘gummy’ van het wekelijkse kiloblok kaas, Patatje Joppiesauschips en perzikjam en blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op elkaar. Er zijn talloze extreme beleggers, die hun recept maar wat graag wilden delen in dit boek.

635fd9d2-03dd-4cfe-acab-254bbbc1d1e3
Elvis, Brad Pitt en beroemde broodjes
In dit boek vind je meer dan 55 recepten met foto’s van gouden combinaties die je elke dag kunt maken, met ingrediënten die je overal kunt kopen. Want wie wil er nou elke dag hetzelfde op zijn brood? Naast de recepten vind je in dit boek allerlei wetenswaardigheden als: het duurste broodje ter wereld, het broodje dat Elvis vermoordde en beroemde broodjes in films.
De samenstellers: Matthijs Schippers, Jasper Henderson, en Caspar Wijers hebben geen enkele culinaire achtergrond maar besloten voor dit boek hun ware Extreme Beleggers-aard met de wereld te delen. Matthijs werkt onder zijn eigen naam als creatief strateeg in de digitale wereld, Jasper is hoofdredacteur van Lewbowski Publishers en CFO van Firehose en Wijers is journalist en CEO van Firehose.

extreembeleggen.nl

Share on Facebook