Volg mij overal!
Fashion / 030316

Must see! H&M Studio herfst 2016

Vers van de catwalk in Parijs. De H&M Studio collectie voor herfst 2016 is het ‘laboratorium’ waar de ontwerpers laten zien wat de ‘fast-fashion’ keten laat zien wat er zou gebeuren als ze ‘slow-fashion’ doen.

Het resultaat is prachtig. En denk nou niet dat je dit alleen maar op de catwalk ziet want vanaf 8 september is een gedeelte van de collectie ook gewoon te krijgen in de Zweedse warenhuisketen.

Modellen zoals Amber Valletta, Imaan Hammam, Jourdan Dunn, Freja Beha Erichsen, Ashley Graham, Soo Joo Park en Hari Nef verschenen in looks die de individualiteit en diversiteit van het vrouwelijke karakter lieten zien. Ze liepen over een speciaal ontworpen catwalk, geïnspireerd op een betoverend bevroren meer, welke symbool stond voor de rol die de natuur in de collectie speelt.

In de collectie was er duidelijke aandacht voor een scherpe snit die gecombineerd werd met het Zweedse culturele erfgoed en handwerk. Het vrouwelijke silhouet met een geaccentueerde schouderpartij en taille kreeg een stoere touch door de combinatie met gauchohoeden en cowboylaarzen.

 “Deze collectie gaat over de kracht en schoonheid van vrouwen en hoe we die kracht door middel van onze stijl uiten. Ik vind het contrast tussen sterke silhouetten en handwerkdetails uit de Zweedse folklore geweldig”, zegt Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij H&M.

Runway01_low Runway02_low Runway03_low Runway04_low Runway05_low Runway06_low Runway07_low Runway08_low Runway09_low Runway10_low Runway11_low Runway12_low Runway13_low Runway14_low Runway16_low Runway19_low Runway21_low Runway32_low Runway34_low Runway42_low Runway47_low

Share on Facebook