Volg mij overal!
Fashion / 030316

Fresh! De comeback van Mattijs van Bergen

Dutch Fashion designer Mattijs van Bergen presenteerde enkele opvallende collectiestukken in het voormalige hoofdkantoor van de Kasbank X Bank waar mode, kunst en design van Nederlandse bodem samenkomen. Met een selectie van zijn elegante kleurrijke topstukken uit verschillende collecties, onderstreept VAN BERGEN op zijn geheel eigen wijze de kwaliteit en originaliteit van Dutch Design.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 09.42.28

X Bank brengt Dutch Design van meer dan 180 Nederlandse merken bij elkaar. De winkel is haast een stijl- of wonderkamer waar de stuk voor stuk bijzondere items gerangschikt zijn op kleur. Voor mijn presentatie selecteerde ik enkele collectiestukken uit de kledinglijn die ik heb ontworpen voor de staf van hotel W Amsterdam waar X Bank in gevestigd is. Daarbij koos ik voor vier jurken uit eerdere collecties die de kleur-inspiratie waren voor de W Amsterdam uniformen. Onder meer de ‘CIEL’ avondjurk, een lange zijden jurk met een landschapsafbeelding uit de collectie van het Van Gogh Museum. Een afgeleide van deze jurk werd gedragen door Koningin Maxima tijdens het Staatsbanket in China”, aldus Dutch Fashion Designer Mattijs van Bergen.

De vier jurken laten mooi de signatuur van Van Bergen zien. ‘Georgia’ is een gele cocktail jurk uitgevoerd in zijde, katoen en polyester met in roodkoper aangebrachte accenten. De diepblauwe plisséjurk ‘Charal’ komt uit de collectie Starburst en heeft accenten in leer en roodkoper. De ‘Ciel’ avondjurk ontwierp hij voor de collectie geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. En tot slot presenteert Van Bergen de ‘Eilers Shell’ avondjurk met een fotoprint van schelpen op ultra fijne plissé, uit zijn meest recente collectie ‘Zwart’ die hij ontwierp in opdracht van het Nederlands Fotomuseum.

Schermafbeelding 2016-03-03 om 09.42.51

Voor de staf van hotel W Amsterdam ontwierp Van Bergen een eigentijdse kledinglijn waarin hij de drie  ‘xxx’- Andreaskruizen uit het wapen van Amsterdam – verwerkte in coupe, print of stiksels en deze verbindt met ‘/’ slash uit de visuele identiteit van W Amsterdam. De opvallende ontwerpen presenteert Van Bergen in X Bank.

“Amsterdam is een unieke winkel rijker. En bezoekers krijgen een prachtige doorkijk in wat Nederland op hoog niveau aan Dutch Design te bieden heeft”, zegt een trotse Van Bergen.

www.mattijsvanbergen.com

Share on Facebook