Volg mij overal!
Fashion / 010316

Must have! La Perla herfst 2016

Binnen de Sala d’Oro ruimte van Palazzo Spinola, het adembenemende hoofdkantoor van de Società del Giardino,  presenteerde La Perla haar herfst/winter 2016/17 collectie met een witte ultra-moderne installatie van digitale en live animatie. De fusie van moderniteit en classisme vormt de belichaming van La Perla’s geschiedenis en innovatie.

Al decennia lang speelt La Perla, bekend om haar vakmanschap en oog voor schoonheid, een bepalende rol binnen de wereld van ‘intimates’. Met de aanstelling van creatief directeur Pedro Lourenço, wordt deze nalatenschap voortgezet. De 25-jarige ontwerper implementeert zijn overduidelijk geëmancipeerde architectonische visie op La Perla’s: lingerie, avondkleding, loungewear en accessoires.

La Perla FW16-17 - February 27th presentation's catlwak (4)

THE INSPIRATION

De in Sao Paolo geborene haalt inspiratie uit werken van Oscar Niemeyer, de Braziliaanse meester architect wiens gewelfde ontwerpen – geïnspireerd door het vrouwelijke lichaam – Modernisme herdefiniëren op een bijna sensuele wijze. De lijnen en nieuwe vormen binnen Lourenço’s ontwerpen welke soms optische illusies lijken te zijn, maken dat bepaalde functionele elementen lijken te zweven. Daarnaast vervagen complexe motieven totdat er niks anders over lijkt te blijven dan de naakte huid.

De technische mogelijkheden die La Perla biedt, geeft Lourenço de kans om zijn visie tot leven te brengen binnen de wereld van lingerie en het te moderniseren met dezelfde durf als dat Niemeyer deed met zijn betonnen sculpturen. Binnen zijn collage aan invloeden zien we grafische elementen die afkomstig zijn vanuit de art movement Zero gecombineerd met decoratieve referentie naar de Edo periode in Japan. Deze melange zorgt voor een geheel nieuw modern esthetiek.

La Perla FW16-17 - February 27th presentation's catlwak (1)

THE “AUTOGRAFO” EMBROIDERED TULLE

De collectie combineert design en technische innovatie en de schoonheid en vakmanschap zoals we het kennen van La Perla, maar met de komst van het avantgardistische geborduurde Autografo tule, wordt het merk naar nieuwe hoogte getild. Het transparante materiaal met schetsen van Lourenço’s eigen hand, vormen een heel nieuw stoffenconcept. Met het effect van kalligrafie op het lichaam, worden nieuwe technieken vermengt met een persoonlijk element van de ontwerper zelf.

THE MERGING THEME

Lourenço geeft het merk de zogenoemde “The Niemeyer treatment”, een herinterpretatie van La Perla’s couture technieken bij het creëren van delicate maar grafische stukken. De vervaging van huid naar materiaal creëert nieuwe visuele complexiteit. Je ziet grafische silhouetten waarbij het naakte lichaam fungeert als een canvas voor dégradé effecten van met laser uitgesneden cuts en micropailletten in rechtlijnige motieven. De optische illusies, veelal door het gebruik van nude tule en transparant PVC, maken functionele elementen mogelijk. Zo ook de cup van de bh, die zonder enige houvast lijkt te zweven.

La Perla FW16-17 - February 27th presentation's catlwak (3)

EXTENDED INTIMACY

Dit seizoen biedt La Perla nieuw perspectief voor het dragen van loungewear. Het idee van extended intimacy loopt als een rode draad door de collectie, met verschillende stijlen die met het uiterste gemak van thuis naar een avond uit te vertalen zijn.

LIFESTYLE 

Lourenço’s stilistische visie komt samen binnen een volledige lifetsyle collectie aan accessoires: tassen, schoenen, sieraden, riemen en hoeden. Schoenen weerspiegelen La Perla’s sensualiteit, met enkelbandjes en ultravrouwelijke hakken. Ook hier spelen grafische illusies een bepalende rol. De architectonische zonnehoeden gemaakt van rigide katoen, geven een dramatisch silhouet. Sterling zilveren sieraden, kalfslederen riemen en tassen in leer of canvas perfectioneren iedere look.

La Perla FW16-17 - February 27th presentation's catlwak (2)

SAVOIR FAIRE

De moderniteit van La Perla’s nieuwste collectie wordt mogelijk gemaakt door de meesterlijke technische achtergrond van het atelier. Met Pedro Lourenço aan het creatieve roer wordt de traditie van het vak en de extremen van innovatie naar nieuwe hoogte getild. Opvallende technieken binnen de collectie zijn: het lagen van zijden cirkels voor een dégradé effect, hand-geplisseerd kant, verfijnde pailletten borduursels, frastiglio motieven met uiterste precisie bevestigd op het fijnste zijde, bh cups die op onzichtbare wijze zijn vastgezet op een onderlaag van transparant tule.  La Perla blijft zich onderscheiden  door het gebruik van het fijnste zijde en Leavers kant vervaardigd in Calais

www.LaPerla.com

Share on Facebook