Volg mij overal!
Fashion / 260216

Must have! River Island Tailoring Collection lente 2016

Voor spring/summer 2016 maken formele looks plaats voor smart, easy dressing. Bij de traditionele pakken worden de grenzen opgezocht door het combineren van eigentijds design en moderne stoffen met klassieke accenten voor een weloverwogen collectie die effortless, smart en verfijnd is. De River Island pakken dragen dit seizoen bij aan een veelzijdige garderobe bestaande uit hedendaagse tot klassieke tailored essentials.

Schermafbeelding2016-02-25om10.37.16.103752
De traveller suit is de hero piece dit seizoen. Het pak is beschikbaar in zwart, grijs, navy en ‘Prince of Wales’ ruiten. Perfect voor zomerse bruiloften in het buitenland. Het vederlichte tweedelige pak is door de speciale coating kreukvrij en dus ideaal om mee te nemen op reis. Technologie speelt een belangrijke rol binnen de tailoring range wat we terug zien bij het nylon blended pak dat uitblinkt in een strak gesneden silhouette. Draag dit met witte sneakers en een granddad kraagoverhemd voor een summer proof look. De matching co-ord sets in leigrijs en kobalt blauw vervagen de grenzen tussen outerwear en suiting met cropped Harrington shapes en een bijpassende cropped tailored pantalon.

Schermafbeelding2016-02-25om10.39.00.103919
Voor warmere oorden biedt het katoen satijnen pak, verkrijgbaar in breezy summer tinten zoals hemelsblauw, taupe en pastel roze, een leuk alternatief voor het gebruikelijke dichtgeknoopte pak. Gemixt linnen katoenen pakken zijn ook een easy go-to optie voor occasion wear om ervoor te zorgen dat het op precies dezelfde hoedanigheid uit de koffer komt als toen het werd ingepakt.

Een veelzijdige garderobe van separates zien we terug bij de smart casual range. Slank gesneden blazers in premium linnen en katoen en truien kunnen worden gecombineerd met een breed aanbod van pantalons. Wijde pijpen en cropped broeken zijn de hero pieces dit seizoen. Samen met de skinny broek vormen dit snel de basics in iedere gentleman’s wardrobe. Sportswear design voegt een vleugje moderniteit toe aan een deel van de pantalon range, met afgeplakte naden, cuffed bottoms en koordjes om de taille.

Accessoires zijn een essentiële overweging bij het stijlen van een tailored look. Slanke en brede stropdassen in de kleuren poeder blauw, baby roze en mosterd sluiten perfect aan bij de formele overhemden die worden aangeboden in dezelfde kleurpaletten om zo een goede combinatie te kunnen creëren. Wanneer het aankomt op een speciale gelegenheid waarbij om black tie of cocktail wear wordt gevraagd is de klassieke bow tie een must.

www.riverisland.nl

Share on Facebook