Volg mij overal!
Lifestyle / 090216

Fresh! X-Bank; een nieuwe blik op mode

Op zaterdag 27 februari 2016 opent X BANK zijn deuren in het centrum van Amsterdam. X BANK beslaat een ruimte van 700m2, waar de grootste collectie van voornamelijk Nederlandse mode, kunst en design – ter wereld – zal worden aangeboden. X BANK is gehuisvest in de monumentale Kas Bank in de Spuistraat, op directe loopafstand van de bruisende 9 Straatjes en de Dam.

unspecified

X BANK bevindt zich op de begane grond en de eerste verdieping van het prestigieuze W Amsterdam. De begane grond van het gebouw zal hoofdzakelijk gebruikt worden als kunst ruimte. Op de tweede verdieping zal voornamelijk mode, kunst en design worden verkocht van veelbelovende en gevestigde Nederlandse designers. De twee etages komen door verticale programmering samen. “De lang verwachte opening van X BANK in de W Amsterdam brengt een onderscheidende nieuwe blik op mode, kunst en design in het centrum van Amsterdam.” zegt Bram van der Hoek, voorzitter van de Raad van Advies X BANK. “De komst van X BANK brengt iets nieuws en verassends naar de stad Amsterdam en zal de huidige hotel en retail industrie wakker schudden,” zei Liran Wizman, eigenaar van W Amsterdam en Europe Hotels | Private Collection.

unspecified-1

X BANK is het epicentrum van voornamelijk Dutch Design. De nieuwe shopping experience in Amsterdam biedt een podium aan de meest invloedrijke, veelbelovende en gevestigde designers van Nederlandse bodem. Het unieke X Bank concept combineert innovatie met creativiteit en voert 180 Nederlandse labels. De nieuwe winkelbeleving in Amsterdam biedt een brede mix aan producten en stijlen in verschillende prijsklassen, aantrekkelijk voor zowel lokaal als internationaal publiek. X BANK is een levendige winkel, tentoonstellingsruimte, galerie en ontmoetingsplaats voor alles en iedereen op het gebied van toonaangevende mode, design en kunst. X BANK speelt in op de behoefte aan innovatie, belangstelling voor een puur aanbod en meerwaarde bij winkelen. Architectenbureau Office Winhov tekende voor het ontwerp van het gebouw van X BANK. Het interieur van X BANK is ontworpen door Baranowitz Kronenberg Architecture. Europe Hotels Private Collection presenteert met trots X BANK als het platform dat in samenwerking met W Amsterdam dit initiatief draagt.

unspecified

 

De X BANK kunst ruimte opent met de tentoonstelling POTLUCK 1, een combinatie van abstracte begrippen toegepast op nieuw materialisme. POTLUCK 1 is een groepsshow van zes hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling toont een realiteit waar objecten, mensen, dieren maar ook chemische reacties elkaar triggeren. De POTLUCK 1 kunstenaars zijn Nathan Azhderian, Sema Bekirovic, Nathaniel Mellors, Navid Nuur, Mike Pratt en Anne de Vries. De tentoonstelling is in samenwerking met Juliette Jongma, Stigter van Doesburg en Martin van Zomeren. X BANK zal het hele jaar door zowel kleine als grootschalige tentoonstellingen en lezingen organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn.

unspecified-2

 

#XINTHECITY X BANK geeft 2 consumenten de mogelijkheid om deel uit te maken van de exclusieve opening van de nieuwe mode, kunst & design store gevestigd in W Amsterdam. X BANK zal zijn karakteristieke X op verschillende plekken in de stad Amsterdam verbergen. De eerste twee schatzoekers die de verborgen X vastleggen en delen via Instagram met de hashtag #XINTHECITY krijgen een golden ticket voor de internationale opening van X BANK op 24 februari 2016, waar ze tussen de ontwerpers, kunstenaars en celebs kunnen genieten van een drankje. De gelukkige treasure hunters krijgen daarnaast 1 overnachting aangeboden in het luxe W Amsterdam inclusief een heerlijk ontbijt bij Mr. Porter. Houd X BANK’s social media goed in de gaten voor de eerste clue.

XBANK

Spuistraat 172 1012 VT Amsterdam

DAGELIJKS OPEN Zondag – Dinsdag 10.00 – 20.00 uur Woensdag – Zaterdag 10.00 – 22.00 uur

Share on Facebook