Volg mij overal!
Lifestyle / 010216

Must have! Smart ForTwo Cabrio

Even 24 uur naar het Spaanse Valencia met Smart is natuurlijk altijd leuk. Zeker tijdens deze sombere januari dagen waarin je eigenlijk niets liever doet dan lekker onder de wol blijven liggen. Gelukkig houd het drukke modeschema mij redelijk op de been tijdens de dagen zonder zon. 

Schermafbeelding 2016-02-01 om 09.03.06

Dus als er dan een uitnodiging in de mail ploft of je even in wilt jetten om een testrit te maken in de nieuwe Smart ForTwo Cabrio dan grijp je dat natuurlijk met beide handen aan.

Nu heb ik zelf niet zo veel met Spanje. Ok er is wel zon maar dat is dan ook het enige positieve aan dat land. Slecht eten, overgedesignde vliegvelden en andere publieke ruimtes en de mensen praten veel in grommende geluiden waar ik weiger iets van te begrijpen.

6416_3

Anyway, na een een korte vlucht met Vueling waren we (een groepje journalisten van auto tot lifestyle) in het helaas niet zo zonnige Valencia waar het gelukkig wel een graadje of zeventien was. Meteen richting de jachthaven waar een hele berg van de nieuwe Smarts klaarstonden voor een pittige test spin. Gelukkig kon ik samen met de charmante en zeer grappige Lotte Nijborg (executive editor voor www.beautify.nl) een Smart delen en aangezien dames beter opletten in het verkeer koos ik ervoor om de bijrijder te zijn (wel zo veilig).

De middag was ingedeeld voor een speurtocht met een moderne touch want alle opdrachten stonden op de meegegeven Iphones die elk team meekreeg. Het was de bedoeling om de hele lijst binnen een paar uur af te werken terwijl je ondertussen kon genieten van de rij kwaliteiten van deze compacte cabrio.

6416_10

Ook al was er geen zon, het dak ging er natuurlijk meteen af want ik ben echt zo’n Nederlander dat als het niet regent en het boven de vijftien graden is, dan kan je cabrio rijden. Nou heb ik ooit in een grijs verleden al eens een Smart gehad. Heel Europa afgereden met het kleine praktische bakkie. Van de shows in Milaan tot shoppen in Parijs met als absoluut hoogtepunt het stranden in de Zwitserse Alpen tijdens een sneeuwstorm. Het was dat toen een keertje de motor ontplofte op de ring van Amsterdam anders had ik er waarschijnlijk nog steeds ingereden want ik vind het een top auto. Dus ik was al een beetje bevooroordeeld voordat we de weg opgingen.

6416_6

Voor Lotte was de Smart een verademing. Zij is namelijk gewend om in een schakelbak te rijden en de Smart is altijd automatisch. Automaten zijn altijd praktischer in stadsverkeer vind ik want waarom zou je nou ellelang zitten schakelen als je weer vast zit op de Overtoom of zo. Maar voor Lotte was het nieuw en zij genoot zichtbaar van het alleen maar gas geven en rijden principe.

Het dak is er ook zo af. Eén van de opdrachten was om het dak er binnen dertig seconden te openen en het lukte ons binnen vijftien seconden om de Smart geheel te strippen van het dak. In de folder staat dat het binnen twaalf seconden kan maar dat hebben wij niet gehaald.

6416_4

Hij trekt lekker op bij de stoplichten en met zijn ultra kleine draaicirkel van 6,95 meter is het geen probleem om door de kleine straatjes van het Valenicaanse stadshart te slingeren.

Alle opdrachten waren dan ook ruim op tijd gedaan en helaas waren wij net geen eerste geworden maar een tweede plaats is ook goed voor een paar lifestyle journalisten. Op de eerste plaats stonden twee autojournalisten maar ja, zij doen ook niets anders dan het hele jaar auto’s testen over de hele wereld.

6416_8

Kortom een leuke middag maar wat nog belangrijker is, is dat de nieuwe Smart ForTwo Cabro er door de nieuwe vormgeving scherp en stijlvol uit ziet, prima rijdt in de stad en op de snelweg en het allerbelangrijkste er goed uit ziet op selfies voor je social media. De nieuwe Smart is vanaf nu verkrijgbaar online en bij je lokale Smart dealer.

Schermafbeelding 2016-02-01 om 09.03.17

www.smart.com

Share on Facebook