Volg mij overal!
Lifestyle / 221215

Save the date! The Amsterdam Coffee Festival

The Amsterdam Coffee Festival trekt jaarlijks zo’n 10.000 koffieliefhebbers. Het festival staat in geheel het teken van koffie, thee en chocola. Op vrijdag is er een speciale vakdag met bijzondere professionals en aansluitend twee dagen waarop consumenten kunnen genieten van de beste koffie ter wereld. Tijdens het festival vinden de Nederlandse Barista Kampioenschappen plaats, maar tevens zijn er aansprekende workshops, kun je alles te weten komen over koffie, thee en food pairing en worden de door Allegra ontwikkelde ‘Tasting Notes’ voor koffie geïntroduceerd.

191090-ACF 3-177c92-large-1450438415

Nederlands Barista Kampioenschappen
Het beroep van een barista heeft zich ontwikkeld naar het niveau van een sommelier. Op The Amsterdam Coffee Festival gaan de beste baristas van Nederland de strijd aan met elkaar tijdens verschillende kampioenschappen. De SCAE NL (Specialty Coffee Association Europe) organiseert op The Amsterdam Coffee Festival meerdere kampioenschappen, namelijk het Nederlandse Barista Kampioenschap, het Nederlandse Brewerscup Kampioenschap, het Nederlandse Cuptasters Kampioenschap en het Nederlandse Latte Art Kampioenschap. Daarnaast organiseert de International Tea & Coffee Academy de Nederlandse Thee Kampioenschappen. De organisatie van The Amsterdam Coffee Festival is trots deze kampioenschappen te mogen hosten.

‘Food Pairing’ in de VIP suite
In een speciale VIP suite voor pers en andere VIPs wordt voor het eerst een unieke ervaring geboden. De keuken van Scandinavian Embassy presenteert een bijzonder menu waarin koffie gecombineerd wordt met verrassende gerechten, die de smaakpapillen uitdagen en verwennen.

191088-ACF 2-abd044-large-1450438415

Tasting Notes – de nieuwe standaard voor het proeven van koffie!
Koffie heeft maar liefst 1.200 smaakcomponenten. Allegra, de organisator van The Amsterdam Coffee Festival, ontwikkelde Tasting Notes, zodat bezoekers de verschillende smaakcomponenten kunnen herkennen. Zo wordt de dialoog tussen branders, baristas en liefhebbers op gang gebracht om uiteindelijk de standaard van de koffieindustrie te verhogen. De Tasting Notes worden gedurende het festival op allerlei manieren toegelicht.

190021-ACF Logo-7c3ab5-large-1449658252

Tickets
Tickets variëren in prijs van €14,- voor volwassenen en €4,50 voor kinderen. Voor de VIP suite/Coffee & Food Pairingervaring worden tickets van €39,- verkocht. Hiervoor zijn elf tickets per sessie verkrijgbaar. Ook zijn er speciale groepsarrangementen beschikbaar. Tickets zijn te verkrijgen via www.amsterdamcoffeefestival.com.
50% van de opbrengst van de kaartverkoop van The Amsterdam Coffee Festival komt ten goede aan Project Waterfall, een stichting die aandacht vraagt voor en fondsen werft om schoon water en goed sanitair te bewerkstelligen in de landen waar de koffie groeit.

Share on Facebook