Volg mij overal!
Lifestyle / 191215

Hot Spot! The Harbour Club Café

The Harbour Club heeft begin december de deuren geopend van haar derde concept in Amsterdam: The Harbour Club Café. Wie een beetje bekend is met de concepten van The Harbour Club weet dat ze één gemene deler hebben: ze zijn uniek! 

Schermafbeelding 2015-12-19 om 10.21.59

Met de komst van The Harbour Club Café heeft Oud-Zuid een nieuwe thuisbasis. Een trendy restaurantconcept in het Olympisch Stadion waar je kunt lunchen, borrelen, dineren en dansen. Hier bruist het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. 

Concept
Food, drinks en beats in een ‘laid back’ setting, dat is in een notendop waar The Harbour Club Café voor staat. Bij binnenkomst wordt echter al snel duidelijk dat het veel meer is dan dat. Chesterfield banken, muurschilderingen van Selwyn Senatori en medewerkers met Engelse bolhoedjes. Ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt voor een intieme sfeer. Dit is niet je doorsnee ‘café’. Neem plaats in dit trendy restaurant en laat de omgeving het werk doen.

Schermafbeelding 2015-12-19 om 10.21.22

Dansen
The Harbour Club Café focust zich naast eten en drinken dus ook op muziek. Dit is op het eerste gezicht niet anders dan bij de andere restaurants van The Harbour Club, maar Mickey de Jong, zoon van eigenaar John de Jong en tevens manager, geeft aan dat er wel degelijk een verschil in zit. “In The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen wordt ook zeker gedanst, maar hier ligt niet de nadruk op. Bij The Harbour Club Café daarentegen is het van donderdag t/m zondag wel een vast onderdeel van de agenda. Rond 22.00 uur gaat het volume langzaam omhoog en worden de nummers ‘dansbaarder’. Wie er wanneer achter de draaitafels staat, wordt maandelijks aangekondigd via de social media kanalen van het restaurant.”

Schermafbeelding 2015-12-19 om 10.22.26

Nieuw
Nieuw toegevoegd aan dit restaurant van The Harbour Club is The Big Boys Room. Een private dining room voor 35 personen, maar één die zo exclusief is dat de heren er weinig over kunnen en mogen zeggen. Eén ding willen ze er wel over kwijt, hier moet je geweest zijn! Maar ook grotere groepen kunnen bij The Harbour Club Café terecht, want net als The Harbour Club Amstedam beschikt ook dit restaurant over een ‘Next Door’. 

Schermafbeelding 2015-12-19 om 10.21.30

Keuken
Net als bij The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen vormen de ‘signature dishes’ de basis van de kaart. Een uitgebreide menukaart bestaande uit vis- en vleesgerechten, maar wel met een knipoog naar de Aziatische keuken. De bereidingen zijn eenvoudig en puur dankzij de open Josper Grill. 

 “Met zo’n ruim aanbod aan gerechten is het soms lastig kiezen, daarom hebben we besloten een groot gedeelte van de gerechten als ‘shared dining’ te serveren.” aldus Yoeri de Jong, zoon van John de Jong en tevens manager.  

Schermafbeelding 2015-12-19 om 10.21.14

Praktische zaken
The Harbour Club Café is zeven dagen per week geopend, voor lunch, diner en dansen en biedt plaats aan 225 gasten. Het restaurant ligt op nog geen vijf minuten rijden van de Ring, beschikt over een snelle toegang tot de ondergrondse parkeergarage en heeft aanmeermogelijkheden voor boten. Voor slechts € 10,00 (incl. parkeerkosten) kan er gebruik worden gemaakt van Valet Parking.

Schermafbeelding 2015-12-19 om 10.21.40

Reserveren is mogelijk via de website of telefonisch.

Olympisch Stadion 35
1076 DE Amsterdam
Nederland
amsterdam@theharbourclubcafe.nl
T +31(0)20 – 570 84 00
www.theharbourclub.com

Share on Facebook