Volg mij overal!
Fashion / 171215

Fresh! Gigi Hadid X Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger kondigt aan dat het internationale supermodel Gigi Hadid vanaf het najaar van 2016 de nieuwe merkambassadeur wordt voor de dameslijn van Tommy Hilfiger, als onderdeel van de nieuwe visie op de activiteiten op het gebied van dameskleding en de uitbreiding hiervan.

De eerste stap van Gigi’s exclusieve ambassadeurschap voor Tommy Hilfiger is het samenstellen en lanceren van een capsulecollectie in nauwe samenwerking met de legendarische Amerikaanse modeontwerper. Deze capsulecollectie wordt in het najaar van 2016 gelanceerd en bestaat uit sportkleding, schoenen en accessoires voor dames, waaronder horloges en zonnebrillen, en een nieuwe geur. De collectie is een eerbetoon aan de unieke moderne stijl van Hadid, in combinatie met het kenmerkende ‘classic American cool’ van Hilfiger.

“Ik ken Gigi en haar familie al jaren. Het is fantastisch om te zien hoe zij is uitgegroeid tot een uniek stijlicoon en een van de meestgevraagde fotomodellen ter wereld,” vertelt Tommy Hilfiger.

“Gigi heeft een aantal modeshows voor ons gelopen en we zijn erg blij dat zij het nieuwe gezicht is van de damescollectie en -geuren van Tommy Hilfiger. Gigi is de belichaming van de hedendaagse ‘Tommy Girl’. Ze combineert een opgewekte en optimistische persoonlijkheid met een zelfverzekerde, ongedwongen en coole stijl.”

092cdaff-1feb-4a81-a0b9-97d4d14ccb71

Het ambassadeurschap van Hadid sluit aan bij de strategische, internationale uitbreiding van de dameskledingactiviteiten van het bedrijf. Ondanks het feit dat dit segment al een aanzienlijke bijdrage levert aan de wereldwijde omzet, is er nog ruimte voor groei in alle damescategorieën. Deze uitbreiding heeft betrekking op de richting die Tommy Hilfiger met zijn ontwerpen inslaat, de vormgeving van de winkels, de merchandising, presentatie en communicatie. Hiermee wil het bedrijf een nieuwe visie presenteren op womenswear en zijn reputatie als toonaangevend, maar toegankelijk designmerk met een eigenzinnige en speelse benadering van tijdloze klassiekers verder benadrukken.

Hadid wordt ook wel omschreven als een ‘social supermodel’. Er wordt zelfs gezegd dat ze een revolutie teweeg heeft gebracht in de modellenwereld van de 21e eeuw en daarmee de rol van supermodel in deze eeuw opnieuw vorm heeft gegeven. Door het immense bereik van haar social-mediakanalen heeft ze contact met fans van over de hele wereld – ze heeft bijvoorbeeld meer dan 9,8 miljoen volgers op Instagram – en biedt ze hen een uniek inzicht in haar leven als trendbepalend stijlicoon. Ze stond op de covers van onder andere Vogue, W, Harper’s Bazaar, Elle, TeenVogue, Numéro, Schön! en CR Fashion Book, en heeft opgetreden in verschillende internationale videoclips en televisieprogramma’s.

Ik had nooit gedacht dat ik gevraagd zou worden om een capsulecollectie te ontwerpen. Dus ik geloofde mijn oren niet toen Tommy me vroeg of ik met hem wilde samenwerken,” aldus Gigi Hadid. “Ik ben echt gek op zijn bedrijf en ik ben mijn hele leven al een fan. Daarnaast is Tommy heel relaxt en prettig om mee samen te werken. Ik heb altijd enorm opgekeken naar zijn merk, zijn campagnes en zijn ontwerpen. Als je het mij vraagt, sluit onze samenwerking perfect aan bij de Tommy-lifestyle. We mixen een beetje van alles. We hebben ontwerpen die echt hippie-chic zijn, sportieve streetwear en stijlen die een meisjesachtige ‘tomboy’-uitstraling hebben. Er is iets leuks voor iedereen.”

De foto’s voor de kleding- en geurcampagne worden begin 2016 in New York gemaakt en in het najaar van 2016 wereldwijd verspreid via verschillende media, zowel in print als online. Hadids campagne zal parallel lopen aan de gebruikelijke seizoensadvertenties en de speciale tailored- en ondergoedcampagne van die andere merkambassadeur, Rafael Nadal. Om hun internationale samenwerking verder te benadrukken, zal Hadid aanwezig zijn bij exclusieve launch events over de hele wereld, en zal ze te zien zijn in de Hilfiger Collection-show tijdens de New York Fashion Week.

Tommy Hilfiger heeft in het verleden al veelvuldig samengewerkt met inspirerende iconen uit de popcultuur. Zo hebben Beyoncé, Kate Hudson, Charlotte Gainsbourg, Naomi Campbell, Naomi Watts en Alexa Chung, en meer recentelijk Suki en Immy Waterhouse, en Behati Prinsloo al hun eigen draai gegeven aan de definitie van moderne ‘Tommy Girl’. Gigi Hadid is de nieuwste aanvulling op deze steeds groeiende lijst invloedrijke vrouwen. Daarnaast heeft het merk ook een indrukwekkende lijst opgebouwd met topmodellen die Tommy Hilfiger hebben vertegenwoordigd op internationale modeshows, zoals Kendall Jenner, Hailey Baldwin, Lizzy Jagger, Georgia May Jagger, Bella Hadid, Binx Walton en Stella Maxwell.

De Hilfiger Collection en de Tommy Hilfiger-sportswearcollectie voor het najaar van 2016, inclusief Hadids capsulecollectie en geur, zullen wereldwijd verkrijgbaar zijn in Tommy Hilfiger-winkels, via geselecteerde groothandelaars en online via tommy.com. Vrienden en volgers van Tommy Hilfiger kunnen meepraten op social media via de hashtag #TOMMYXGIGI en via @TommyHilfiger en @GigiHadid.

Share on Facebook