Volg mij overal!
Fashion / 111115

Fresh! Specsavers X Dutch Design Talent

Na diverse mooie samenwerkingen met Nederlandse top-fashion designers, biedt Specsavers nu ook een podium voor jong en aanstormend ontwerptalent. Vandaag start de optiekketen namelijk met de Dutch Design Talent competitie. Onder de vleugels van modeontwerpers Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum hebben vier Nederlandse talentvolle designers de kans gekregen om twee monturen te ontwerpen.

Via de website van Specsavers kan er gestemd worden op de inspiratiedocumenten van  fashion designers Joelle Boers, Janna van Vugt, Sonny Roffel en Bastian Visch. Op 19 november worden de monturen onthult én ontdek je wie ‘Dutch Design Talent 2015’ is. Vanaf 1 december zijn alle monturen exclusief verkrijgbaar bij Specsavers.

JANNA VAN VUGT_1

Voor de eerste keer in de samenwerking met Specsavers zetten Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum hun kennis en ervaring  in om jonge designers te inspireren en te begeleiden bij het ontwerpen van een monturencollectie. Zij hebben de jonge designers Joelle Boers, Janna van Vugt, Sonny Roffel en Bastian Visch uitgekozen om in navolging van de eerdere Dutch Design collecties aan de tekentafel plaats te nemen.

BASTIAN VISCH_1

“We zijn erg enthousiast over de Dutch Design Talent competitie. Het geeft jonge designers een kans om te laten zien wat ze kunnen. Joelle en Janna zijn beide talentvolle ontwerpers met een eigen handtekening. Ze laten zien waar ze voor staan en dat is belangrijk in elk ontwerp,” aldus Spijkers en Spijkers die beide dames begeleid hebben in het traject.

JOELLE BOERS_1

“Het is goed dat Specsavers jonge ontwerpers een podium biedt en kennis laat maken met de toepasbaarheid en de restricties die komen kijken bij het ontwerpen van een montuur. Sonny en Bastian hebben beide hele smaakvolle en toepasbare monturen ontworpen waardoor het project voor mij sowieso al geslaagd is, “ aldus Francisco van Benthum.

SONNY ROFFEL_1

Share on Facebook