Volg mij overal!
Lifestyle / 060915

Save the date! Strawberry Earth Fair

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober tovert Strawberry Earth ‘Amsterdam Roest’ in Amsterdam om tot een duurzaam walhalla. De jaarlijkse Strawberry Earth Fair biedt het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, eten en een inhoudelijk programma gericht op innovatie in de mode- en designindustrie. Vrijdag 9 oktober (Dag van de Duurzaamheid) gaat Daan Roosegaarde, duurzame pionier en innovator, in gesprek met de mode- en designprofessionals die hebben deelgenomen aan de class of 2015 van de Strawberry Earth Academy. Het tweedaagse festival biedt bezoekers een verrassende mix van start-ups, ontwerpers en merken die laten zien dat duurzaam leven samengaat met esthetiek en genieten. Er is een ‘MakersLab’, een expositie met resultaten van de Strawberry Earth Academy, een debat over de toekomst van de mode-industrie, een quiz en zaterdag 10 oktober wordt afgesloten met een feest.

Strawberry Earth Fair 9 en 10 oktober 2015 - Amsterdam Roest - credits Suzanne Lustig - #3

Resultaten Strawberry Earth Academy

Op vrijdag 9 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, worden de resultaten van de Strawberry Earth Academy ‘Class of 2015’ gepresenteerd. Tijdens de opening van het festival gaat Daan Roosegaarde in gesprek met deelnemers van de eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor de mode- en designindustrie. Strawberry Earth selecteerde achttien pioniers die bewijzen dat het mogelijk is om duurzaam en succesvol te ondernemen. Daan Roosegaarde: “Creativiteit is ons nieuwe kapitaal. Innovatie ontstaat niet zomaar, je moet een omgeving creëren waarin het kan ontstaan.” Tot de mode-professionals die deelnemen aan de Strawberry Earth Academy behoren bijvoorbeeld: Afriek, Kings of Indigo, OAT Shoes en Studio JUX. Tot de deelnemende design-professionals die de handen ineenslaan behoren onder meer: Studio Eric Klarenbeek, Mae Engelgeer, Waarmakers en Weltevree. De resultaten van de Strawberry Earth Academy worden vrijdag 9/10 bekendgemaakt tussen 17:00 – 19:00 uur. Toegang is gratis met dagkaart of passe-partout (let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar). De expositie met resultaten van de Strawberry Earth Academy is op beide dagen toegankelijk.  

Strawberry Earth Fair 9 en 10 oktober 2015 - Amsterdam Roest - credits Suzanne Lustig - #1 ‘The True Cost’ regisseur Andrew Morgan over ‘The Future of Fashion’

Vrijdag 9 oktober gaat Andrew Morgan, Amerikaanse regisseur van de internationaal veelgeprezen documentaire ‘The True Cost’, in debat met onder andere Safia Minney (People Tree, UK) over de toekomst van de mode-industrie.  ‘The True Cost’ brengt de impact van de mode-industrie op mens en planeet op indringende wijze in beeld en laat invloedrijke entrepreneurs als Stella McCartney en Livia Firth aan het woord. Andere deelnemers aan het debat worden in een later stadium bekend gemaakt. ‘The Future of Fashion’ vindt vrijdag 9/10 plaats tussen 21:00 – 22:00 uur. Toegang is gratis met dagkaart of passe-partout (let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Maxim Hartman en Tim den Besten: De Grote Natuur Quiz

Zaterdag 10 oktober presenteren Maxim Hartman en Tim den Besten een quiz over de wonderen der natuur. Prominenten uit de creatieve industrie gaan de strijd aan over hun natuurkennis. De Grote Natuur Quiz brengt bezoekers en deelnemers in contact met de rijkdom, schoonheid en functie van biodiversiteit. Aan de hand van filmfragmenten, foto’s en geluidsfragmenten worden de deelnemers uitgedaagd. De deelnemers van de quiz worden later bekend gemaakt. De Grote Natuur Quiz vindt zaterdag 10/10 plaats tussen 17:00 – 18:00 uur. Toegang is gratis met dagkaart of passe-partout.

Consument kiest vaker voor duurzaam

De Strawberry Earth Fair biedt bezoekers het allerbeste op het gebied van duurzaam leven onder één dak. De vorige editie van de Strawberry Earth Fair, in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, was een groot succes. Mette te Velde, oprichter en directeur van Strawberry Earth, merkt dat het aantal bewuste consumenten hard groeit: “Door weloverwogen keuzes te maken, thuis en op je werk, kun je ontzettend veel impact hebben op de wereld om je heen. Tijdens onze fair kun je je onderdompelen in de wereld van Strawberry Earth, duurzame producten kopen op de fair, lekker eten, dansen en workshops volgen in ons ‘Makerslab’.” De Strawberry Earth Fair is ‘Curated by Nature’. “Dat betekent dat alles wat je ziet geïnspireerd is op de beste ontwerper ooit: de natuur. In elke ontwerpfase, of het nu gaat om een telefoon, scooter of avondjurk, zou het behoud van onze biodiversiteit en ecosystemen een centrale rol moeten spelen”, aldus Te Velde.

Strawberry Earth Fair 9 en 10 oktober 2015 - Amsterdam Roest - credits Suzanne Lustig - #2

Details Strawberry Earth Fair 2015

Datum: vrijdag 9/10 (16:00 – 01:00) en zaterdag 10/10 (14:00 – 03:00)

Locatie: ‘Amsterdam Roest’, Jacob Bontiusplaats in Amsterdam

Ticketprijs: € 16,50 (dagkaart) of € 25,00 (passe-partout voor 9 en 10 oktober)

Kaartverkoop: kaarten zijn te koop via www.strawberryearth.com/fair

Programmering: wordt in de aanloop naar het evenement verder bekend gemaakt op www.strawberryearth.com/fair

Share on Facebook