Volg mij overal!
Beauty / 050915

Spuit! Miu Miu’s First Fragrance

Miu Miu is een merk dat houdt van tegenstrijdige vrouwen: intelligent frivole, onverschrokken speelse, serieus vrolijke, vrouwelijke feministen. Miuccia Prada begrijpt als vanzelfsprekend dat mode niet oppervlakkig is: het kenmerkt onze relatie met de wereld om ons heen. De kracht om een identiteit neer te zetten te erkennen, betwisten en breken van de regels is het privilege van de Miu Miu vrouw. Het is haar onafhankelijkheidsverklaring. Ze bepaalt haar eigen weg, ze zal niet zwichten. Haar stijl is de belichaming van deze kwaliteiten, tegelijkertijd verfijnd en krachtig, geraffineerd en rauw, ingetogen en extravagant.

Het verhaal

Een geur kan niet alles zeggen wat we denken, maar brengt wel direct reacties teweeg en roept diepe emoties en herinneringen op. We voelen een geur als het ware. Maar bij Miu Miu is niets exact dat wat het lijkt, omdat de codes van echt en kunstmatig, fantasie en realiteit, klassiek en modern, altijd anders en bewerkt zijn. Er heerst een ingetogen, speelse sfeer rond het hele merk; het flirt met, en verwerpt, verwachtingen. Dus de eerste geur voor Miu Miu is een soort droombeeld: je kunt het niet goed plaatsen omdat deze weigert in een hokje geplaatst te worden. De geur is ongrijpbaar het Miu Miu karakter verwerpt vanzelfsprekend de verwachting, het juiste, het voorbestemde of het clichématige omdat de kwaliteiten die de geur oproept ongrijpbaar zijn: jeugdigheid, vrouwelijkheid, vrijheid en het vertrouwen dat komt van het feit dat je precies weet wat je wilt.

Schermafbeelding 2015-09-05 om 09.28.49

Het parfum

Miuccia Prada is een meester van het tegenintuïtieve. Ze mixt het alledaagse met het ultra-verfijnde om iets verrassend en bekends dat nooit eerder bedacht is, te creëren. Parfumeur Daniela Andrier creëert een contrasterende compositie die inspeelt op

Ze begint met een elegant, sensueel bloemig lelietjes-van-dalen, dat ze componeert uit echte jasmijn, echte roos absoluut en synthetisch groene noten. De zachte, frisse, onschuldige geur is tegen een diepe aardse achtergrond neergezet: het hout en peper van Akigalawood voegt een verlangend mysterie toe aan de subtiele sprankeling van het bloemige. De verrassende combinatie voelt heel natuurlijk en tijdloos aan bloemig en aards maar het effect gecreëerd door het veel gefacetteerde proces is absoluut modern, een tedere alchemistische aanraking. Het uiteindelijke effect is zowel sprankelend als ietwat

uitdagend: echt Miu Miu.

De flacon

Net als de geur is de Miu Miu flacon duidelijk een contradictie. Het sensuele, zachtblauwe kussen van opaak glas dat herinnert aan Miu Miu signatuur matelassé met wit matte hals is gelijktijdig traditioneel en De doorschijnende rode schijf geeft een speelse, grafische, extravagante touch; de warme tint complementeert de koele uitstraling van de flacon. Het totale effect is jeugdig en vrouwelijk maar heeft ook een enigszins overdreven elegantie: een droom die je vaag herinnert opnieuw vertaald in levendig technicolor.

Miu Miu 100 ml bottle+box

Het model

Stacy Martin is een uniek talent met een speelse intelligentie en artistieke accuratesse die de essentie van Miu Miu vangt. Gefotografeerd door de bekende fotograaf Steven Meisel, vangt de karakter: gelijktijdig zacht, heel geaccentueerde ogen, naar achter gekapte haar en hemelsblauwe met patronen versierde Miu Miu party jurk die perfect het gekleurde glas van de flacon complementeert herinnert allemaal aan het optimisme van de filmindustrie aan het begin van de jaren zestig en de luchtige, speelse spirit van het merk. Die luchtige spirit neemt een onverwachtse wending in de laatste foto: Stacy neus-aan-neus met een zwart-wit kitten. In typische Miu Miu stijl heeft de ontmoeting een ongewone twist. Stacy en haar kitten zijn verwikkeld in een strijd van verlangens, de flacon is de omstreden prijs.

Miu Miu is vanaf begin september 2015 bij de geautoriseerde Miu Miu Fragrances parfumerieën en warenhuizen verkrijgbaar.

Share on Facebook