Volg mij overal!
Fashion / 050915

Must see! ByDanie lente 2016

Op donderdag 3 september toonde Danie Bles haar ByDanie Spring Summer ’16 collectie. De show vond plaats op Landgoed Waterland, wat voor de gelegenheid was omgetoverd tot Maison ByDanie x Maybelline New York. Een locatie die past bij de inspiratiebronnen van haar collectie: Jane Birkin en dochter Lou Doillon. De modellen waren omgetoverd tot NYC It-girls die op rondreis zijn door Europa en in verschillende kamers van het huis te zien waren. In elke kamer werd op een andere manier een thema van de collectie getoond. 

selectie-ByDanie-15 selectie-ByDanie-27

Romantic Bohemian & French Navy

De Spring Summer ’16 collectie bevat twee verschillende thema’s: Romantic Bohemian en French Navy. Beide thema’s zijn terug te leiden naar de inspiratiebron van de nieuwe collectie: Jane Birkin en dochter Lou Doillon. Kenmerkend voor Romantic Bohemian is de vrouwelijke en romantische stijl. Denk aan katoen, chiffon, “French broderie” en suède in combinatie met rushes, plooien en korte franjes. Voor French Navy zijn dat klassieke Bretonse strepen met een boyfriend twist. 

selectie-ByDanie-2 selectie-ByDanie-56 selectie-ByDanie-6

Maison ByDanie

De catwalk ontbrak dit keer tijdens de ByDanie SS’16 collectiepresentatie. Aanwezigen mochten op eigen initiatief langs de verschillende kamers van het landhuis. In elke kamer konden de genodigden een kijkje nemen in het leven van de NYC It-girls waar zij hun dagelijkse bezigheden uitvoerden zoals wassen, opmaken, omkleden, schilderen, muziek maken en luisteren. Daarnaast werden de gasten betrokken bij de collectiepresentatie waardoor het geheel meer aanvoelde als een totale beleving dan een show. Er werd live muziek gespeeld door Bella Hay met haar band Tears & Marble. In de kunstkamer werd echte kunst gemaakt, er werden rieten mandjes met initialen van de gasten gecustomized en de genodigden konden in de ByDanie x Maybelline New York Bistro hun eigen doosje met macarons samenstellen. 

selectie-ByDanie-22 selectie-ByDanie-18 selectie-ByDanie-33

Maybelline New York – Make it Happen

De NYC It-girls zijn aan het juiste adres bij Maybelline New York. Ook dit keer verzorgde het cosmeticamerk de visagie voor de show. Internationaal makeup talent Dominique Samuel is speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland gekomen en heeft zeven verschillende looks samengesteld (elke kamer een eigen look) die perfect aansluiten op de Euro-tour van de It-girls. Centraal hierbij staan de perfecte wenkbrauwen en sterke gezichtscontouren welke je eenvoudig realiseert met de nieuwe Maybelline Master Sculpt. Ogen gaan van subtiel naar smokey dankzij het uitgebreide Nude Palette, waarbij de Lash Sensational mascara de verfijnde look van een Francaise laat zien terwijl de Go Chaotic mascara haar messy New York City roots verraden. Haar New Yorkse afkomst zien we ook terug in de gedurfde oogcreaties met Color Tattoo oogschaduw of de frisse blush van de nieuwe Babylips Balm & Cheek. Sexy gekleurde lippen geven haar look een Jane Birkin flair. Make it Happen!

selectie-ByDanie-59

Share on Facebook